Google en Samsung stellen introductie Nexus Prime uit – Update 2

Samsung en Google hebben in een statement aangegeven dat ze beide besloten hebben om een persconferentie uit te stellen. Onduidelijk is nog waarom beide bedrijven de persconferentie gaan uitstellen.

Het statement is door Samsung en Google aan de Amerikaanse pers uitgegeven. Op 11 oktober stond in de planning dat Google en Samsung hun nieuwste creatie zouden laten zien aan het publiek. Naar verwachting ging het om de Nexus Prime die inmiddels al veelvuldig is uitgelekt. Desondanks hebben beide bedrijven in overeenstemming besloten om de persconferentie uit te stellen naar nog nader te bepalen datum.

De twee bedrijven hebben geen statement afgegeven waarom de persconferentie is uitgelekt. Sommige melden dat de begrafenis van oud Apple-topman Steve Jobs ermee te maken kan hebben. Deze zal naar verwachting volgende week begraven worden in Amerika en uit respect zou het bedrijf de introductie van haar smartphone uitstellen. Andere menen dat Ice Cream Sandwich nog niet af is en de producent nog een paar weken de tijd nodig heeft om alles glad te strijken.

Eerder op de dag wist All About Phones screenshots te publiceren van Android Ice Cream Sandwich. Ook de vermoedelijke foto van de Nexus Prime is inmiddels uitgekomen.

Update op 7/10/2011 om 16:35 uur:

Samsung en Google hebben net een nieuwe uitnodiging uitgestuurd, aldus The Next Web. De persconferentie zal nu op 27 oktober plaatsvinden en in Londen zijn. Volgens een verklaring van Samsung die aan Nu.nl is overlegd, heeft de uitstel te maken met het overlijden van Steve Jobs.

Update op 7/10/2011 om 20:55 uur:

Inmiddels lijkt het erop dat het ook niet de 27e gaat worden van deze maand. Een woordvoerder van Samsung zou bevestigd hebben dat er niet op 27 oktober een event zal plaatsen vinden dat samen met Google gehouden wordt. Volgens Pocket-Lint zal de persconferentie in Londen over een lokale introductie gaan en niet over de Nexus Prime. Samsung en Google dienen dus nog een nieuwe gezamenlijke datum bekend te maken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters