Belangrijkste aankondiging sinds Android: komt Google eindelijk met Andromeda?

Google’s vice president van Android beweert dat het Pixel event van 4 oktober het belangrijkste event sinds de aankondiging van Android gaat worden. Gaan we eindelijk kennis maken met Andromeda?

Pixel event op 4 oktober

Over iets meer dan een week vindt het Pixel event plaats. Op 4 oktober zal Google namelijk zijn nieuwe Pixel smartphones aankondigen, eveneens een aantal andere producten. Het is het eerste event van de zoekgigant sinds Rick Osterloh een nieuwe hardware divisie is gaan leiden, en daarmee een nieuw begin voor Google op het gebied van van hardware. Aan alle opgebouwde hype en marketing kon je het al merken: Google pakt het dit jaar serieus aan. Niet langer brengt het bedrijf hardware uit zonder ook maar iets aan marketing te doen. Nee, Google gaat dit jaar direct de strijd aan met onder andere Apple.

Grote aankondiging

Dat is natuurlijk al hartstikke interessant, maar senior vice president van Android en Chrome OS, Hiroshi Lockheimer, doet er op Twitter nog een schepje bovenop. Volgens hem wordt het event van 4 oktober de grootste en belangrijkste lancering sinds de dag dat Android werd aangekondigd. We weten al dat de Google Pixel en Google Pixel XL zullen worden aangekondigd, twee vlaggenschepen die dit keer echt door Google zelf zijn ontworpen, zoals het bedrijf zelf al aangeeft met #MadeByGoogle. Dat gaan we ook terug zien in de prijs, zoals geruchten doen vermoeden. Daarnaast komt het bedrijf ook eindelijk met Google Home, een assistent voor in huis die naar verluidt $129 gaat kosten, en een 4K Chromecast Ultra, met een prijskaartje van $69. Ook zou het bedrijf naar verluidt met een speciale router komen die slim een mesh-netwerk kan opzetten, vergelijkbaar met Eero.

Andromeda?

Toch doet Hiroshi Lockheimer het lijken alsof Google met nog iets veel groters komt, een aankondiging die we niet snel zullen vergeten. Onder andere Android Police speculeert dat het waarschijnlijk om de langverwachte Chrome OS en Android hybride gaat, een nieuw besturingssysteem dat het beste van beide combineert. Geruchten dat Google zijn software wilde gaan samenvoegen doen al de ronde sinds het aankondigen van Chrome OS, maar pas een jaar geleden werd het duidelijk dat het hier niet meer enkel om speculatie ging.

Volgens The Journal wil Google elementen van Chrome OS naar Android brengen, zodat zoekgigant het resulterende besturingssysteem naar laptops en tablets kan brengen, een vlak waar Android achterloopt en Chrome OS juist zegeviert. Vorig jaar kwam al het gerucht naar buiten dat Google het nieuwe besturingssysteem met de codenaam Andromeda eind 2016 zou gaan onthullen, dus het zou zo maar kunnen kloppen. Chrome OS staat bekend om zijn snelheid, elegantie en effectieve manier van updaten. Updates worden naar alle modellen uitgerold en geïnstalleerd, zonder dat de gebruiker er last van heeft. Chrome OS wordt op een razend tempo steeds populairder, zeker nu je ook Android apps kunt gebruiken, dus een combinatie van Android en Chrome OS zou fantastisch nieuws zijn.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters