Ga op een virtual reality wereldreis met Google Expeditions

Google heeft zijn Google Expeditions app nu beschikbaar gemaakt in de Play Store, waardoor iedereen virtuele tripjes naar exotische locaties kan maken.

Virtual Reality

Volgens Google is virtual reality de toekomst van hoe consumenten entertainment consumeren op hun smartphone. Het bedrijf kwam twee jaar geleden met Google Cardboard, kartonnen brilletjes die ondanks dat ze maar een paar euro kosten toch een virtuele wereld voor je openen. Je hoeft enkel je smartphone erin te schuiven en een virtual reality app te downloaden.

Google Daydream

Na vorig jaar een tweede versie van Google Cardboard aangekondigd te hebben kwam de zoekgigant dit jaar tijdens zijn Google I/O conferentie met Google Daydream, een compleet virtual reality platform voor smartphones. Daydream is naast een speciale interface voor virtual reality ook een soort standaard waar smartphones aan moeten voldoen om een echte virtual reality ervaring te bieden. Ook levert Google een standaard ontwerp voor headsets, op basis waarvan bijvoorbeeld Huawei, Xiaomi en Asus al bezig zijn met een eigen headset.

Google Expeditions

Google Expeditions

Voor we allemaal met een smartphone rondlopen die Google Daydream ondersteunt zijn we echter alweer een jaar verder, want op dit moment voldoet enkel de Huawei Nexus 6P aan de strenge eisen. Ondertussen kun je echter wel met een Google Cardboard aan de slag met Google Expeditions. Het is een educatieve app die Google afgelopen september uitbracht voor scholen. Hele klassen kunnen zo tegelijkertijd virtuele trips naar allerlei locaties maken, van oude piramides tot de Atlantische Oceaan. Leraren kunnen ondertussen de trip van commentaar voorzien, of zelfs bepalen waar de leerlingen heen kunnen.

Play Store

Volgens de zoekgigant hebben sinds de lancering meer dan een miljoen kinderen Google Expeditions gebruikt. Nu is de bijzondere app beschikbaar voor iedereen. Je kunt uit meer dan 200 expedities kiezen, die ook zonder een cardboard headset kunnen worden beleefd. Ook met de publieke versie kun je meerdere smartphones aan elkaar koppelen om zo ‘samen’ op reis te gaan. Google belooft dat de lijst met expedities blijft groeien. Voorbeelden van populaire expedities zijn Pichu, Mars en zelfs Antarctica. De app is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat je er allemaal mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters