Ga op een virtual reality wereldreis met Google Expeditions

Google heeft zijn Google Expeditions app nu beschikbaar gemaakt in de Play Store, waardoor iedereen virtuele tripjes naar exotische locaties kan maken.

Virtual Reality

Volgens Google is virtual reality de toekomst van hoe consumenten entertainment consumeren op hun smartphone. Het bedrijf kwam twee jaar geleden met Google Cardboard, kartonnen brilletjes die ondanks dat ze maar een paar euro kosten toch een virtuele wereld voor je openen. Je hoeft enkel je smartphone erin te schuiven en een virtual reality app te downloaden.

Google Daydream

Na vorig jaar een tweede versie van Google Cardboard aangekondigd te hebben kwam de zoekgigant dit jaar tijdens zijn Google I/O conferentie met Google Daydream, een compleet virtual reality platform voor smartphones. Daydream is naast een speciale interface voor virtual reality ook een soort standaard waar smartphones aan moeten voldoen om een echte virtual reality ervaring te bieden. Ook levert Google een standaard ontwerp voor headsets, op basis waarvan bijvoorbeeld Huawei, Xiaomi en Asus al bezig zijn met een eigen headset.

Google Expeditions

Google Expeditions

Voor we allemaal met een smartphone rondlopen die Google Daydream ondersteunt zijn we echter alweer een jaar verder, want op dit moment voldoet enkel de Huawei Nexus 6P aan de strenge eisen. Ondertussen kun je echter wel met een Google Cardboard aan de slag met Google Expeditions. Het is een educatieve app die Google afgelopen september uitbracht voor scholen. Hele klassen kunnen zo tegelijkertijd virtuele trips naar allerlei locaties maken, van oude piramides tot de Atlantische Oceaan. Leraren kunnen ondertussen de trip van commentaar voorzien, of zelfs bepalen waar de leerlingen heen kunnen.

Play Store

Volgens de zoekgigant hebben sinds de lancering meer dan een miljoen kinderen Google Expeditions gebruikt. Nu is de bijzondere app beschikbaar voor iedereen. Je kunt uit meer dan 200 expedities kiezen, die ook zonder een cardboard headset kunnen worden beleefd. Ook met de publieke versie kun je meerdere smartphones aan elkaar koppelen om zo ‘samen’ op reis te gaan. Google belooft dat de lijst met expedities blijft groeien. Voorbeelden van populaire expedities zijn Pichu, Mars en zelfs Antarctica. De app is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat je er allemaal mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters