Ga op een virtual reality wereldreis met Google Expeditions

Google heeft zijn Google Expeditions app nu beschikbaar gemaakt in de Play Store, waardoor iedereen virtuele tripjes naar exotische locaties kan maken.

Virtual Reality

Volgens Google is virtual reality de toekomst van hoe consumenten entertainment consumeren op hun smartphone. Het bedrijf kwam twee jaar geleden met Google Cardboard, kartonnen brilletjes die ondanks dat ze maar een paar euro kosten toch een virtuele wereld voor je openen. Je hoeft enkel je smartphone erin te schuiven en een virtual reality app te downloaden.

Google Daydream

Na vorig jaar een tweede versie van Google Cardboard aangekondigd te hebben kwam de zoekgigant dit jaar tijdens zijn Google I/O conferentie met Google Daydream, een compleet virtual reality platform voor smartphones. Daydream is naast een speciale interface voor virtual reality ook een soort standaard waar smartphones aan moeten voldoen om een echte virtual reality ervaring te bieden. Ook levert Google een standaard ontwerp voor headsets, op basis waarvan bijvoorbeeld Huawei, Xiaomi en Asus al bezig zijn met een eigen headset.

Google Expeditions

Google Expeditions

Voor we allemaal met een smartphone rondlopen die Google Daydream ondersteunt zijn we echter alweer een jaar verder, want op dit moment voldoet enkel de Huawei Nexus 6P aan de strenge eisen. Ondertussen kun je echter wel met een Google Cardboard aan de slag met Google Expeditions. Het is een educatieve app die Google afgelopen september uitbracht voor scholen. Hele klassen kunnen zo tegelijkertijd virtuele trips naar allerlei locaties maken, van oude piramides tot de Atlantische Oceaan. Leraren kunnen ondertussen de trip van commentaar voorzien, of zelfs bepalen waar de leerlingen heen kunnen.

Play Store

Volgens de zoekgigant hebben sinds de lancering meer dan een miljoen kinderen Google Expeditions gebruikt. Nu is de bijzondere app beschikbaar voor iedereen. Je kunt uit meer dan 200 expedities kiezen, die ook zonder een cardboard headset kunnen worden beleefd. Ook met de publieke versie kun je meerdere smartphones aan elkaar koppelen om zo ‘samen’ op reis te gaan. Google belooft dat de lijst met expedities blijft groeien. Voorbeelden van populaire expedities zijn Pichu, Mars en zelfs Antarctica. De app is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat je er allemaal mee kan.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters