Google Experience Launcher vanaf nu beschikbaar

De nieuwe versie van de Google Search-app die vandaag is verschenen introduceert de Google Experience Launcher op alle toestellen waar Android 4.1 of hoger op draait. De gratis app vervangt de launcher van de fabrikant met een launcher die qua uiterlijk nagenoeg gelijk is aan de Android-ervaring op Nexus-telefoons. De update is nog niet live in de Google Play Store maar is wel handmatig te installeren.

De update bestaat uit een tweetal installatie-bestanden. Enerzijds is er de nieuwe 3.1.8. versie van de Google-app die enkele verbeteringen aan de UI toevoegt maar belangrijker is de nieuwe Google Experience Launcher-app die de standaard launcher van Android-telefoons vervangt met die van Google.

De Google Experience Launcher brengt de meeste grafische aanpassingen van Android 4.4 KitKat naar toestellen met oudere versies van het besturingsysteem. Net als op de Nexus 5 ziet het geheel er overzichtelijker en minimalistische uit, met grotere iconen en weinig overbodige details. De semi-transparante balken boven en onder het scherm zijn helaas exclusief weggelegd voor Android-toestellen die KitKat draaien maar verder is er weinig verschil.

Om de Google Experience Launcher te installeren moeten een tweetal .apk-bestanden worden gedownload. Deze zijn afkomstig van Google zelf en kunnen in principe geen schade aan het toestel opleveren maar installatie is zoals altijd op eigen risico. Eerst moet de nieuwe Google-app worden geïnstalleerd, als dat gedaan is kan de Google Experience Launcher worden geïnstalleerd. Vervolgens moet de launcher-app éénmalig worden opgestart en dan is de installatie rond.

Google Experience Launcher vanaf nu beschikbaar screenshot 2013 11 14 13 00 57 
Google Experience Launcher op de Galaxy S4

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Quasimodo -

      Apex en nova launcher benaderen de Google Experience Launcher al (ook al is het < 4.4) alleen dan beter 🙂 Met het verbergen van de apps ben je er overigens nog niet, services blijven gewoon op de achtergrond door draaien.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters