Google experimenteert met gratis mobiel internet in ontwikkelingslanden

Google experimenteert met gratis mobiel internet in derde wereldlanden. Met featuretelefoons (en smartphones) kun je zonder mobiel internetabonnement op het web komen, waarbij de toegang tot dat web wel beperkt is tot zoekdiensten en zoekresultaten van Google.

Asha's
Nokia Asha-featurephones

Free Zone, noemt Google deze dienst, waar toeristen in dat soort landen misschien ook wel wat aan kunnen hebben. De service is gratis voor het gebruik van Gmail, Google+ en Google Search via een speciaal internetdomein: g.co/freezone. Als je via die url het mobiele web op gaat, is het gratis. Je moet er uiteraard een Google-account voor hebben.

De toegang tot de via Google zoekdiensten gevonden links is gratis. Maar als je doorklikt naar een andere website, krijg je wel een rekening voor de kiezen. Een pop up waarschuwt de gebruiker daar voor.

De eerste Free Zone is te vinden in de Filippijnen, waar wordt samengewerkt met de lokale telco Globe. Het ziet ernaar uit dat de service snel wordt uitgerold naar andere landen.

Een dergelijke dienst wordt overigens al aangeboden door Facebook. Als je in het buitenland inlogt op mobiel internet via 0.facebook.com krijg je gratis toegang tot het sociale netwerk. Google zegt het echter groter aan te pakken.

Het is de bedoeling van de zoekgigant om op deze manier het veelbesproken ‘volgende miljard mensen’ op het mobiele internet te krijgen, iets waar Nokia met zijn Asha-featuretelefoons ook vaak over spreekt. Dat ‘volgende miljard’ bestaat uit weinig kapitaalkrachtige mensen in ontwikkelingslanden, die geen geld hebben voor de duurste smartphone en een duur mobiel internetabonnement. Deze mensen hebben in de meeste gevallen nooit geld gehad voor een pc, en de toegang tot het mobiele web is hun eerste kennismaking met internet.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters