Google Foto's heeft 100 miljoen gebruikers

In een artikel van Google staat informatie over Google Foto’s gepubliceerd. Het blog vertelt bijvoorbeeld dat Google Foto’s meer dan 100 miljoen gebruikers heeft.

Google Foto's heeft 100 miljoen gebruikers google photos officially hits 100 million users

Google Foto’s is een applicatie die een onbeperkt aantal foto’s direct in de cloud op kan slaan. Daarnaast analyseert de dienst foto’s direct zodat je ze gemakkelijk terug kunt zoeken.

Sinds de lancering in mei heeft Google Foto’s 100 miljoen gebruikers geworven. Een aantal gebruikers zullen overgestapt zijn vanaf Google +, Android of andere Google diensten. Aangezien de foto’s die je gemaakt hebt toch online staan, kun je veel foto’s veilig van je telefoonopslag verwijderen. Google claimt op deze manier 3.720 terabytes aan telefoonopslag vrijgehouden te hebben.

Google heeft nog meer weetjes over Foto’s opgezocht. Zo hebben mensen binnen Foto’s het meest gezocht naar baby’s en blijkt Parijs de meest gefotografeerde plek te zijn. Hoewel katten online populair zijn, is het meest gefotografeerde beest een hond. Op mensen na is voedsel het meest voorkomend in foto’s.

Hoewel deze dienst op het eerste oog erg aanlokkelijk klinkt, zijn er mensen die Foto’s weigeren te gebruiken vanwege privacy redenen. Aangezien je kunt zoeken in je foto’s, worden al je foto’s dus geanalyseerd en weet Google de inhoud hiervan. De inhoud van foto’s mag daarnaast gebruikt worden voor het creëren van gepersonaliseerde reclames. Bij de lancering van Google Foto’s is aan een woordvoerder van Google gevraagd of Foto’s gebruikt gaan worden voor reclamedoeleinden, waarop de man antwoordde dat dit nu niet het geval is. Dit betekent dus dat Google haar opties voor de toekomst open houdt.

Bron: Google Blog

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters