Google Foto's heeft 100 miljoen gebruikers

In een artikel van Google staat informatie over Google Foto’s gepubliceerd. Het blog vertelt bijvoorbeeld dat Google Foto’s meer dan 100 miljoen gebruikers heeft.

Google Foto's heeft 100 miljoen gebruikers google photos officially hits 100 million users

Google Foto’s is een applicatie die een onbeperkt aantal foto’s direct in de cloud op kan slaan. Daarnaast analyseert de dienst foto’s direct zodat je ze gemakkelijk terug kunt zoeken.

Sinds de lancering in mei heeft Google Foto’s 100 miljoen gebruikers geworven. Een aantal gebruikers zullen overgestapt zijn vanaf Google +, Android of andere Google diensten. Aangezien de foto’s die je gemaakt hebt toch online staan, kun je veel foto’s veilig van je telefoonopslag verwijderen. Google claimt op deze manier 3.720 terabytes aan telefoonopslag vrijgehouden te hebben.

Google heeft nog meer weetjes over Foto’s opgezocht. Zo hebben mensen binnen Foto’s het meest gezocht naar baby’s en blijkt Parijs de meest gefotografeerde plek te zijn. Hoewel katten online populair zijn, is het meest gefotografeerde beest een hond. Op mensen na is voedsel het meest voorkomend in foto’s.

Hoewel deze dienst op het eerste oog erg aanlokkelijk klinkt, zijn er mensen die Foto’s weigeren te gebruiken vanwege privacy redenen. Aangezien je kunt zoeken in je foto’s, worden al je foto’s dus geanalyseerd en weet Google de inhoud hiervan. De inhoud van foto’s mag daarnaast gebruikt worden voor het creëren van gepersonaliseerde reclames. Bij de lancering van Google Foto’s is aan een woordvoerder van Google gevraagd of Foto’s gebruikt gaan worden voor reclamedoeleinden, waarop de man antwoordde dat dit nu niet het geval is. Dit betekent dus dat Google haar opties voor de toekomst open houdt.

Bron: Google Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters