'Google gaat Android-updates beperken tot een enkele per jaar'

De Google Android topman Andy Rubin heeft in een interview gemeld dat de ontwikkelaar van plan is om zich tot een enkele update per jaar te beperken voor Android. Momenteel brengt Google twee tot drie updates uit voor Android per jaar en dit tempo zou te hoog zijn.

Andy Rubin

In een interview met Mercury News gaat Andy Rubin in op zijn werkwijze. Zo wordt duidelijk dat het budget van Android niet wordt bepaald door de afzet van toestellen maar door het aantal “ogen” dat op Android gericht zijn en het aantal partners dat zich er achter scharen. Volgens Rubin is dat dan ook de kracht van Android aangezien het zich helemaal op gebruikers en op ontwikkelaars zou richten. Wel maakt hij een kanttekening dat de update-cycle voor Android momenteel te hoog licht voor ontwikkelaars. Android krijg momenteel twee tot drie keer per jaar een update maar Rubin zou dit terug willen gaan schroeven tot maximaal een enkele update per jaar.

Producenten als HTC, Sony Ericsson, Samsung en LG liggen vaak onder vuur omdat, zodra een nieuwe Android-versie vrijgegeven wordt, gebruikers ook gelijk een update verwachten voor alle Android-telefoons. Dit is volgens Ruben dan ook niet realistisch en hij wil dan ook een poging wagen om dit dan ook op deze manier meer schaalbaar te maken voor producenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dragao Cell -

  Ik vind voornamelijk het probleem liggen bij het verwachtingspatroon van de consumenten. Heel veel mensen vergelijken Android met iPhone OS. Het iPhone OS is veel makkelijker voor Apple om te updaten dan Android voor verschillende fabrikanten omdat Apple tevens hardware en software maker is en werkt met weinig toestellen, Android fabrikanten werken met verschillende toestellen.
  Het stoort me voornamelijk als mensen een update gaan eisen, terwijl men geen recht van spreken heeft. Natuurlijk is het leuk dat je foon een update krijgt maar als je geen recht van spreken hebt ga dan ook geen eisen stellen.

  Ik vind wel dat Google zich wat meer verantwoordelijker moet gedragen. Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet dat Google stopt met het verbeteren van Android maar ik denk dat Google veel meer tegen fragmentatie had moeten doen en momenteel kan doen. Google had namelijk in een veel eerder stadium serieus over dit probleem moeten nadenken en bijvoorbeeld meer eisen moeten stellen aan fabrikanten voordat zij met Android aan de slag gingen daarnaast had Google bijvoorbeeld schils over Android heen kunnen verbieden of kunnen eisen dat de fabrikanten een downloadbare schil uitbrengen, bijvoorbeeld Google pusht een update naar een toestel en de fabrikanten moeten dan maar zelf hun eigen schil klaarmaken voor de updates. Daarbij krijgt Google het updaten van de toestellen in handen en de fabrikanten de verantwoordelijkheid van hun eigen schil. Tevens kan Google eerder met fabrikanten hun update plannen bespreken en zodoende kunnen fabrikanten eerder gaan werken aan de updates. Vooral bij dit punt vind ik dat Google veel steken heeft laten vallen daardoor twijfel ik ook over het daadwerkelijke bestaan van de OHA (open handset alliance). Als je ziet welke fabrikanten daar in zitten zou het logisch zijn om op een best mogelijke manier samen te werken.

 2. Trens -

  Dat er nu nieuwe functionaliteiten zijn, betekent toch niet dat je toestel ineens niets meer waard is? Volgens mij is je toestel nog net zoveel waard als voordat google bekend maakte aan het algehele android platform weer meer functies te hebben gekoppeld. Als je dan graag wil kan je dat gaan proberen met je eigen toestel, er genoeg hobbyisten op internet actief om niet op de fabrikant te hoeven wachten. Als je dat niet wilt of durft zal je moeten wachten tot de fabrikant vindt dat je toestel geupdatet gaat worden.

  Als je echt graag up-2-date wilt blijven moet je dus kiezen voor de Nexus One, want die loopt mooi met de Android updates mee, als je kiest voor een fabrikant met eigen schil zal de update wat langer gaan duren…

  1. Dominick -

   Ik ben het helemaal met je eens. Ik snap de frustratie van sommige mensen dat ze niet meer de nieuwste versie van het systeem hebben, maar persoonlijk vind ik het ook onzin om alles meteen te updaten. Producenten kunnen toch niet steeds maar blijven updaten en het is niet zo dat de oudere versies niet goed zijn, ze missen alleen wat features. Als je hardwarematig nieuwe features wilt hebben moet je toch ook nieuwe hardware kopen, waarom zou het dan bij de software vanzelfsprekend zijn dat er maar steeds nieuwe dingen aan toegevoegd worden? Kost producenten bakken met geld en die moeten op een gegeven moment ook in nieuwe hardware investeren om competitief te blijven.

 3. Samsung-Firmwares -

  Helemaal mee eens.

  Fabrikanten liggen zwaar onder vuur door Google.
  Google moet zichzelf zien als een voorbeeld functie.

  Ze moeten ook niet zeggen dat een nieuwe versie op elk toestel kan.
  Dat soort uitspraken moet je niet zeggen.
  Hierdoor gaat iedereen elijk zeuren om android 2.2 updates.

  Al had Google slim geweest zeiden ze alleen dat Android 2.2 in Q2/Q3.

  Ze moeten fabrikanten de tijd geven om te kunnen werken naar software updates.

  Dit is bijvoorbeeld voor de Samsung Spica:
  http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?sgalax22&1251

  Meer dan 4000 mensen zijn al boos.
  Ik ben persoonlijk een Samsung fan.

  Ik kan begrijpen dat mensen updates willen.
  Maar ik kan ook de fabrikanten begrijpen als ze niet blij zijn met google die iets zomaar zegt en hun naam daardoor beschadigd word.

  Want eignelijk is de update service van samsung helemaal niet zo slecht.

  Elk Windows Mobile toestel van Samsung kreeg 6.5.
  Samsung oudste android toestel krijgt 1.6.
  De Spica kreeg een update naar 2.1
  De Samsung jet krijgt een goede update met meerdere interface fucties.

  Zijn allemaal voorbeelden dat Samsung het eigenlijk helemaal niet zo selcht doet.

  Maar nu Android zon hype is geworden kijken de meeste gebruikers van Samsung telefoons boos richting Samsung.

  En volgens mij is dit ook het probleem voor HTC.

  Waarom niet richting motorola?
  Omdat Motorola zich alleen maar richt op android.
  Dus hun kunnen gelijk beginnen aan updates.

  Grote fabrikanten zoals Samsung en HTC hebben ook nog hun eigen telefoons.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters