'Google gaat via Motorola toch hardware maken'

Hoewel Google zelf wat anders beweerde toen het begin deze week de intentie uitsprak Motorola over te nemen, zeggen bronnen van WSJ dat het bedrijf ook zelf hardware gaat produceren via de overname.</p>

Google motorolaHet officiële verhaal is dat Google Motorola als een apart bedrijf zal runnen en vooral op het bedrijf geboden heeft om Android te kunnen beschermen middels het patentenportfolio van Motorola. Dat leek ook het beste, aangezien hardware van Google zelf weleens een opstand van andere Android-producenten zou kunnen triggeren.

Volgens de nieuwe geruchten is dat dus toch wat er gaat gebeuren. Het officiële verhaal dat de Nexus-lijn voor elke producent open blijft zou wel kloppen, maar buiten die lijn zou Google toch hardware gaan maken. Motorola zou met een aantal ‘officiële door Google ontworpen smartphones’ gaan lanceren die buiten de Nexus-lijn vallen, maar dus wel van Google zijn. Daarmee zullen Android-producenten dus direct gaan concurreren met het bedrijf dat de software op hun smartphones levert.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters