Google gaat zelf Android-apps maken, ook games

Google is van plan om tientallen software-ontwikkelaars in te huren om applicaties voor smartphones en andere mobiele apparaten te maken. Dit is een nieuwe strategie van de zoekgigant die tot doel heeft om het gat tussen de 300.000 iPhone-apps en de 200.000 Android-apps te dichten.

android apps

De battle van de apps gaat om grote getallen. Er worden in het komende jaar verkopen van apps verwacht ter waarde van 25 miljard dollar. Het internetbedrijf is begonnen met het in dienst nemen van de software-ontwikkelaars, maar ook product managers, user-interface deskundigen en anderen die idee√ęn hebben over mooie apps van een hoge kwaliteit. Ook binnen Google zijn mensen naar de nieuwe app-afdeling overgeplaatst.

Dit geeft aan dat Google hier echt werk van gaat maken. Er vallen miljarden te verdienen in de app-business. Google loopt nog altijd achter op iOS van Apple waar het gaat om het aantal apps.

Google wil niet alleen het aantal, maar ook de kwaliteit van de apps flink verbeteren, en apps die populair zijn kunnen de vraag naar toestellen met het Android besturingssysteem vergroten. Google heeft momenteel maar een stuk of twintig eigen apps in de Android Market staan, die allemaal een soort uitbreiding van de webmogelijkheden van Google zijn. Zoals Google Maps. Een paar apps, zoals Google Sky Map waarmee je sterrenbeelden kunt identificeren door de telefoon ernaar te richten, zijn door Google-werknemers in hun vrije tijd bedacht.

De nieuwe ap-ontwikkeling van Google zal plaatsvinden in Google-kantoren over de hele wereld. Het bedrijf zet overal groepjes mensen aan het werk om een hele range van apps te ontwikkelen, van spellen van de Angry Birds-klasse tot een social app die iets soortgelijks doet als die van Foursquare.

Eerder maakte Google bekend dat dit jaar nog zesduizend nieuwe werknemers worden aangenomen, bovenop de 24.000 die er wereldwijd al zijn.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tijs -

  Slim van ze.

  Ik denk dat ze de achterstand zo inhalen ūüėČ

  Nu alleen nog zorgen dat je alles kan gebruiken zonder gmail.
  gmail sync is namelijk de itunes van android. er zijn mensen die privacymoeilijkheden hebben met android.

  Mij boeit het niet maar als ze dit doen heeft niemand meer een reden om windows mobile of meego te gebruiken.

Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters