Google gaat zelf Android-apps maken, ook games

Google is van plan om tientallen software-ontwikkelaars in te huren om applicaties voor smartphones en andere mobiele apparaten te maken. Dit is een nieuwe strategie van de zoekgigant die tot doel heeft om het gat tussen de 300.000 iPhone-apps en de 200.000 Android-apps te dichten.

android apps

De battle van de apps gaat om grote getallen. Er worden in het komende jaar verkopen van apps verwacht ter waarde van 25 miljard dollar. Het internetbedrijf is begonnen met het in dienst nemen van de software-ontwikkelaars, maar ook product managers, user-interface deskundigen en anderen die ideeën hebben over mooie apps van een hoge kwaliteit. Ook binnen Google zijn mensen naar de nieuwe app-afdeling overgeplaatst.

Dit geeft aan dat Google hier echt werk van gaat maken. Er vallen miljarden te verdienen in de app-business. Google loopt nog altijd achter op iOS van Apple waar het gaat om het aantal apps.

Google wil niet alleen het aantal, maar ook de kwaliteit van de apps flink verbeteren, en apps die populair zijn kunnen de vraag naar toestellen met het Android besturingssysteem vergroten. Google heeft momenteel maar een stuk of twintig eigen apps in de Android Market staan, die allemaal een soort uitbreiding van de webmogelijkheden van Google zijn. Zoals Google Maps. Een paar apps, zoals Google Sky Map waarmee je sterrenbeelden kunt identificeren door de telefoon ernaar te richten, zijn door Google-werknemers in hun vrije tijd bedacht.

De nieuwe ap-ontwikkeling van Google zal plaatsvinden in Google-kantoren over de hele wereld. Het bedrijf zet overal groepjes mensen aan het werk om een hele range van apps te ontwikkelen, van spellen van de Angry Birds-klasse tot een social app die iets soortgelijks doet als die van Foursquare.

Eerder maakte Google bekend dat dit jaar nog zesduizend nieuwe werknemers worden aangenomen, bovenop de 24.000 die er wereldwijd al zijn.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tijs -

  Slim van ze.

  Ik denk dat ze de achterstand zo inhalen 😉

  Nu alleen nog zorgen dat je alles kan gebruiken zonder gmail.
  gmail sync is namelijk de itunes van android. er zijn mensen die privacymoeilijkheden hebben met android.

  Mij boeit het niet maar als ze dit doen heeft niemand meer een reden om windows mobile of meego te gebruiken.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters