Google gaat zelf Android-apps maken, ook games

Google is van plan om tientallen software-ontwikkelaars in te huren om applicaties voor smartphones en andere mobiele apparaten te maken. Dit is een nieuwe strategie van de zoekgigant die tot doel heeft om het gat tussen de 300.000 iPhone-apps en de 200.000 Android-apps te dichten.

android apps

De battle van de apps gaat om grote getallen. Er worden in het komende jaar verkopen van apps verwacht ter waarde van 25 miljard dollar. Het internetbedrijf is begonnen met het in dienst nemen van de software-ontwikkelaars, maar ook product managers, user-interface deskundigen en anderen die ideeën hebben over mooie apps van een hoge kwaliteit. Ook binnen Google zijn mensen naar de nieuwe app-afdeling overgeplaatst.

Dit geeft aan dat Google hier echt werk van gaat maken. Er vallen miljarden te verdienen in de app-business. Google loopt nog altijd achter op iOS van Apple waar het gaat om het aantal apps.

Google wil niet alleen het aantal, maar ook de kwaliteit van de apps flink verbeteren, en apps die populair zijn kunnen de vraag naar toestellen met het Android besturingssysteem vergroten. Google heeft momenteel maar een stuk of twintig eigen apps in de Android Market staan, die allemaal een soort uitbreiding van de webmogelijkheden van Google zijn. Zoals Google Maps. Een paar apps, zoals Google Sky Map waarmee je sterrenbeelden kunt identificeren door de telefoon ernaar te richten, zijn door Google-werknemers in hun vrije tijd bedacht.

De nieuwe ap-ontwikkeling van Google zal plaatsvinden in Google-kantoren over de hele wereld. Het bedrijf zet overal groepjes mensen aan het werk om een hele range van apps te ontwikkelen, van spellen van de Angry Birds-klasse tot een social app die iets soortgelijks doet als die van Foursquare.

Eerder maakte Google bekend dat dit jaar nog zesduizend nieuwe werknemers worden aangenomen, bovenop de 24.000 die er wereldwijd al zijn.

Bron: The Wall Street Journal

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters