Gboard heeft het nog gemakkelijker gemaakt hilarische GIFjes te maken en te sturen

GIFjes kunnen een verrijking zijn aan een bericht dat je stuurt. Of het nou een mail is, een social media-post of een bericht via WhatsApp: een GIF maakt alles beter.
Goed nieuws over deze heerlijke video loops: het is nog makkelijker geworden om ze te maken en versturen met Gboard.

Bombardeer je vrienden met GIFjes

Gboard is Google’s toetsenbord-app voor iOS en Android. Deze app kreeg stilletjes een update waar liefhebbers van GIFjes erg blij van worden. De knop waarmee je GIFjes kunt maken is namelijk verplaatst, en vind je nu direct naast de woordensuggestiebalk. De functie zelf bestaat al in de app sinds september, maar hij stond tot nu toe nog verschuild achter de emoji-knop onderaan het toetsenbord. En deze nieuwe plek nodigt uit voor het sturen van veel, heel veel GIFjes.

Gifjes
Afbeelding via The Verge

De nieuwe positie van de GIF-knop zorgt er voor dat de functie niet meer over het hoofd te zien is. Met de functie kun je met de camera van je smartphone (ook de selfie-camera) GIFjes maken. Hiervoor zijn twee opties beschikbaar: je kunt een loop opnemen. Dat is eigenlijk gewoon een Boomerang die je in drie seconden kunt opnemen. Daarnaast is er ook de optie om een ‘Fast-Forward‘ te maken. In die modus kun je een minuut lang filmen, en het resultaat versnellen. Als je klaar bent met het opnemen kun je het GIFje direct verzenden in je Whatsapp-chat of ander soort bericht.

GIFjes

Ondanks dat de functie dus niet nieuw is, kan de positionering van de knop er wel voor zorgen dat je de jolige gezichten van je vrienden wat vaker in GIF-vorm voorbij ziet komen. Mits ze gebruik maken van Gboard natuurlijk. Ben je zo gek van GIFjes dat je er je werk van wilt maken (bizarre gedachte, maar oké, het kan)? Check dan is deze video de business van GIFjes, en wie weet steek je er nog wat van op.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters