Google: ‘Gebruik geen USB C-kabel van OnePlus’

Volgens Benson Leung, een Google werknemer, is het niet verstandig om de USB C-kabels van OnePlus te gebruiken. De kabels zouden schadelijk zijn voor alle apparaten die niet door OnePlus gemaakt zijn. Leung zegt dat het de oplader en USB-poort kan beschadigen.

OnePlus Two lekt vlak voor lancering in volle glorie uit 30kgcbn
OnePlus Two

Dit laat hij weten op zijn Google+-account. OnePlus is één van de eerste bedrijven die de nieuwe USB-technologie in zijn smartphones gebruikt. De fabrikant verkoopt daarnaast ook losse USB C-kabels. Deze kabels zijn volgens Leung prima voor de OnePlus-telefoons, maar voor andere apparaten zijn ze volgens hem schadelijk.

Het probleem zit in de weerstand die in de kabel wordt gebruikt. De weerstand van de OnePlus-kabels is 3 Ampère, maar dat is niet gelijk aan de standaardweerstand van USB C-apparaten. Dit betekent dat het gebruik van de OnePlus-kabel de poorten en opladers van andere merken onbruikbaar kan maken.

Leung probeert mensen te waarschuwen door recensies op Amazon te plaatsen. Daarnaast is hij een blog gestart waar hij mensen probeert te weerhouden de kabel te gebruiken.

OnePlus is nog een jong bedrijf. Het debuteerde in 2014 met zijn OnePlus One. Dit toestel werd op de markt gebracht als ‘the flagship killer’, door de beste specificaties te combineren met een lage prijs. Zijn opvolger, de OnePlus Two, is inmiddels ook beschikbaar. De nieuwe variant is één van de eerste toestellen met een USB C-poort. Deze wordt gebruikt om op te laden én om data over te brengen van PC naar smartphone.

Bron: Benson Leung Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

gerecyclede materialen Apple iPhone X

Plottwist: gelekte versie iOS 11 wijst op terugkeer van de iPod lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters