Google geeft Android 2.3.3-update vrij voor de Nexus One en Nexus S

Google is begonnen met het verspreiden van de langverwachte 2.3-update voor de Nexus One. Ook de Nexus S heeft een kleine update gekregen in de vorm van Android 2.3.3 waarbij het NFC gedeelte onderhanden is genomen en Facebook-contacten niet standaard meer geïntegreerd worden in de contacten-applicatie.

Google heeft via Twitter laten weten dat het begonnen is met de update van de Nexus One en de Nexus S. Beide toestellen worden middels een OTA-update voorzien van de laatste Android versie met rugnummer 2.3.3. De zoekgigant wijst gebruikers erop dat het een paar weken kan duren voordat iedereen de update heeft ontvangen omdat de update in batches uitgerold wordt naar gebruikers. Gebruikers zullen van zelf een melding zien op hun toestel zodra de update aangeland is en eventueel kunnen ze ook via instellingen handmatig bekijken of de update al klaar staat voor ze.

De Nexus S heeft met Android 2.3.3 ook een paar verbeteringen gekregen als het gaat om de NFC-functionaliteiten. Zo zijn de mogelijkheden uitgebreid voor de chip waardoor er nu ook tags beschreven en bewerkt kunnen worden door het toestel. Daarnaast kan het toestel nu zelf ook als een NFC tag dienen. Tot slot laat Google weten dat het ook de spontane reboots van het toestel heeft opgelost in de update.

Een andere interessante verbetering volgens Google is de instelling dat de Facebook-applicatie uit Android Market niet standaard alle contacten integreert in de contacten-applicatie van het toestel. Volgens Google konden gebruikers hierna niet meer het telefoonboek goed opruimen en eventueel exporteren. Hierdoor heeft de ontwikkelaar dit nu software matig voorkomen. Facebook dient dan ook haar applicatie aan te passen zodat er op een normale manier alles wordt weggeschreven naar het telefoonboek via de Api’s van Android zelf.

Gingerbread (Android 2.3.3) update now rolling out to Nexus S and Nexus One. Be patient, may take a few weeks for OTA to complete.less than a minute ago via web

Google Nexus
googlenexus

Android 2.3.3 NFC

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters