Google geeft Android 2.3.3-update vrij voor de Nexus One en Nexus S

Google is begonnen met het verspreiden van de langverwachte 2.3-update voor de Nexus One. Ook de Nexus S heeft een kleine update gekregen in de vorm van Android 2.3.3 waarbij het NFC gedeelte onderhanden is genomen en Facebook-contacten niet standaard meer geïntegreerd worden in de contacten-applicatie.

Google heeft via Twitter laten weten dat het begonnen is met de update van de Nexus One en de Nexus S. Beide toestellen worden middels een OTA-update voorzien van de laatste Android versie met rugnummer 2.3.3. De zoekgigant wijst gebruikers erop dat het een paar weken kan duren voordat iedereen de update heeft ontvangen omdat de update in batches uitgerold wordt naar gebruikers. Gebruikers zullen van zelf een melding zien op hun toestel zodra de update aangeland is en eventueel kunnen ze ook via instellingen handmatig bekijken of de update al klaar staat voor ze.

De Nexus S heeft met Android 2.3.3 ook een paar verbeteringen gekregen als het gaat om de NFC-functionaliteiten. Zo zijn de mogelijkheden uitgebreid voor de chip waardoor er nu ook tags beschreven en bewerkt kunnen worden door het toestel. Daarnaast kan het toestel nu zelf ook als een NFC tag dienen. Tot slot laat Google weten dat het ook de spontane reboots van het toestel heeft opgelost in de update.

Een andere interessante verbetering volgens Google is de instelling dat de Facebook-applicatie uit Android Market niet standaard alle contacten integreert in de contacten-applicatie van het toestel. Volgens Google konden gebruikers hierna niet meer het telefoonboek goed opruimen en eventueel exporteren. Hierdoor heeft de ontwikkelaar dit nu software matig voorkomen. Facebook dient dan ook haar applicatie aan te passen zodat er op een normale manier alles wordt weggeschreven naar het telefoonboek via de Api’s van Android zelf.

Gingerbread (Android 2.3.3) update now rolling out to Nexus S and Nexus One. Be patient, may take a few weeks for OTA to complete.less than a minute ago via web

Google Nexus
googlenexus

Android 2.3.3 NFC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robvg -

    En als je Android 2.3.3 geinstalleerd hebt, unlock dan ook meteen even de muziek enhancements die in deze Android release zitten door het nieuwe MusicFX control panel te downloaden van de Android Market (http://market.android.com/details?id=com.lifevibes.musicfx)!

    Na installatie heeft de Android Muziek speler de audio effecten aan staan en kun je ze naar eigen voorkeur aanpassen: bass boost, equalizer, 3D ervaring).

    (De app is ontwikkelt door NXP Software, die ook de muziek enhancements in Android 2.3 hebben geleverd aan Google)

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters