Google geeft Android 4.2 vrij voor de Galaxy Nexus

Google is begonnen met het vrijgeven van Android 4.2 voor de Galaxy Nexus in Amerika. De GSM-variant is eveneens al handmatig te installeren op het toestel.

In Amerika zijn de eerste Galaxy Nexus-smartphones al voorzien van Android 4.2. Inmiddels is de GSM-variant van de rom ook al te downloaden van de Google-servers. Het gaat hier wel om de Yakju-variant, oftewel de variant van het toestel die door Google wordt onderhouden en niet door Samsung. Deze zal naar verwachting een paar weekjes later volgen. De OTA-update voor Europa zal waarschijnlijk ook volgende week ergens starten.

Met de Android 4.2-update wordt het OS wederom een stukje sneller. Daarnaast wordt het mogelijk om meerdere accounts te beheren op het toestel en daar tussen te schakelen. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem brengt onder meer ondersteuning voor Miracast mee. Dit is een industriestandaard voor het draadloos streamen van video en audio vanaf een smartphone of tablet naar een televisie.

Android 4.2 brengt ook een soort Swype-achtig typen naar de toestellen. In telefoons van Samsung en Sony is dat al geen onbekend verschijnsel. Met deze manier van tekstinvoer haal je je vinger niet van het scherm af, maar houd je die op het scherm terwijl je de letters van een woord aanraakt. Dan wordt automatisch (meestal) het goede woord gekozen. Dit werkt veel sneller dan typen op een onscreen toetsenbordje. Het werkt volgens de eerste reviews sneller dan Swype.

Met de camera van een apparaat met Android 4.2 is het nu ook mogelijk om zelf Streetview-achtige opnamen te maken. De software stelt de gebruiker in staat om foto’s naadloos aan elkaar te lassen. Deze panoramamodus heet Photo Sphere. Op de gemaakte foto’s kun je, net als in Streetview, ronddraaien en de omgeving bekijken.

Android 4.2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem de groot -

  takju..?? yakju zal je bedoelen. over het verschil dat de een tussen google word onderhouden en de ander door samsung.. zijn maar aannamens en is nooit bevestigd door beide partijen.

  Update, tis trouwens wel de takju variant onder de link.

   1. Robin Zelders -

    Google heeft zojuist bekend gemaakt dat er geen android 4.2 update komt voor de nexus s, hij zal dus op android 4.1.2 blijven draaien (tenzij je hem hackt natuurlijk).

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters