Google geeft preview en SDK vrij van Android 3.0

Google heeft op haar developer-website een preview gegeven van Android 3.0 met de bijbehorende screenshots. Daarnaast heeft de ontwikkelaar ook een eerste versie van de 3.0 SDK vrijgegeven zodat mensen hun applicaties klaar kunnen gaan maken voor tablets.

Het mysterieuze Android Honeycomb OS wordt langzaam maar zeker van meer informatie voorzien door Google. De ontwikkelaar heeft nu de SDK vrijgegeven voor makers van applicaties zodat ze zich kunnen voorbereiden op de komst van het nieuwe OS en de nieuwe schermresoluties. Google heeft Android 3.0 voorzien van een geheel nieuw UI genaamd ‘holographic’. Het UI is vooral toegesneden op tablets en smartphones met grotere schermen dan 5-inch. De UI is opgebouwd uit allemaal 2D-elementen maar met het nieuwe OS wordt ook ondersteuning geboden voor dual-core processors en voor 3D-afbeeldingen en video’s wat de weg moet vrij maken voor de LG Optimus Pad.

Nieuw in het OS is de nieuwe taakbalk die deze keer onderaan het scherm weergegeven wordt. De taakbalk wordt altijd weergegeven volgens Google en daarmee kan men gelijk terug naar het home-screen of een stapje terug doen. Ook notificaties en de tijd worden weergegeven in de zelfde balk. Zodra men op de tijd, het netwerk logo of de batterij klikt komt een kleine popup te voorschijn met uitgebreide informatie van de items.

Ook het homescreen is stevig onderhanden genomen. Zo zijn er wederom vijf homescreens die zelf ingedeeld kunnen worden en daarnaast zijn er een legio aan nieuwe widgets die speciaal op de grote schermen van tablets zijn afgestemd. Ook het keyboard is door Google stevig onderhanden genomen en schijnt een stuk sneller en beter te typen. Het selecteren van tekst gaat daarnaast ook een stuk prettig en duidelijker. Ook het knippen en plakken van tekst is volgens Google dankzij het grote scherm een fluitje van een cent geworden.

Wat het meest in het oog springt bij het nieuwe OS is het schakelen tussen applicaties en de verschillende schermen. Dit wordt allemaal in een mooie 3D-weergave gedaan door het OS. Daarnaast is ook de browser stevig onderhanden genomen en heeft de interface ervan erg veel weg van Google Chrome. Ook de camera en de galerij van foto’s en video’s heeft een geheel nieuw interface gekregen zodat alles overzichtelijker werkt. Tot slot laat Google ook weten dat de weergaven van contacten, instellingen en de E-mail stevig onderhanden zijn genomen en nu stukken gebruikersvriendelijker zijn geworden.

Google heeft nog niet losgelaten wanneer het OS daadwerkelijk uit zal gaan komen. In de komende weken zal de definitieve SDK door de ontwikkelaar vrijgegeven worden waarna ook applicaties voor Android 3.0 aangemeld kunnen worden bij Google. De eerste tablets met het OS worden eind maart op de markt verwacht.

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters