Google geeft preview en SDK vrij van Android 3.0

Google heeft op haar developer-website een preview gegeven van Android 3.0 met de bijbehorende screenshots. Daarnaast heeft de ontwikkelaar ook een eerste versie van de 3.0 SDK vrijgegeven zodat mensen hun applicaties klaar kunnen gaan maken voor tablets.

Het mysterieuze Android Honeycomb OS wordt langzaam maar zeker van meer informatie voorzien door Google. De ontwikkelaar heeft nu de SDK vrijgegeven voor makers van applicaties zodat ze zich kunnen voorbereiden op de komst van het nieuwe OS en de nieuwe schermresoluties. Google heeft Android 3.0 voorzien van een geheel nieuw UI genaamd ‘holographic’. Het UI is vooral toegesneden op tablets en smartphones met grotere schermen dan 5-inch. De UI is opgebouwd uit allemaal 2D-elementen maar met het nieuwe OS wordt ook ondersteuning geboden voor dual-core processors en voor 3D-afbeeldingen en video’s wat de weg moet vrij maken voor de LG Optimus Pad.

Nieuw in het OS is de nieuwe taakbalk die deze keer onderaan het scherm weergegeven wordt. De taakbalk wordt altijd weergegeven volgens Google en daarmee kan men gelijk terug naar het home-screen of een stapje terug doen. Ook notificaties en de tijd worden weergegeven in de zelfde balk. Zodra men op de tijd, het netwerk logo of de batterij klikt komt een kleine popup te voorschijn met uitgebreide informatie van de items.

Ook het homescreen is stevig onderhanden genomen. Zo zijn er wederom vijf homescreens die zelf ingedeeld kunnen worden en daarnaast zijn er een legio aan nieuwe widgets die speciaal op de grote schermen van tablets zijn afgestemd. Ook het keyboard is door Google stevig onderhanden genomen en schijnt een stuk sneller en beter te typen. Het selecteren van tekst gaat daarnaast ook een stuk prettig en duidelijker. Ook het knippen en plakken van tekst is volgens Google dankzij het grote scherm een fluitje van een cent geworden.

Wat het meest in het oog springt bij het nieuwe OS is het schakelen tussen applicaties en de verschillende schermen. Dit wordt allemaal in een mooie 3D-weergave gedaan door het OS. Daarnaast is ook de browser stevig onderhanden genomen en heeft de interface ervan erg veel weg van Google Chrome. Ook de camera en de galerij van foto’s en video’s heeft een geheel nieuw interface gekregen zodat alles overzichtelijker werkt. Tot slot laat Google ook weten dat de weergaven van contacten, instellingen en de E-mail stevig onderhanden zijn genomen en nu stukken gebruikersvriendelijker zijn geworden.

Google heeft nog niet losgelaten wanneer het OS daadwerkelijk uit zal gaan komen. In de komende weken zal de definitieve SDK door de ontwikkelaar vrijgegeven worden waarna ook applicaties voor Android 3.0 aangemeld kunnen worden bij Google. De eerste tablets met het OS worden eind maart op de markt verwacht.

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Android 3.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters