Google geeft toe: verkoop Nexus 6 en Nexus 9 loopt slecht

Google heeft toegegeven dat de verkoop van de Nexus 6-smartphone en de Nexus 9-tablet slecht verloopt. Dit in volledige tegenstelling tot de succesvolle verkoop van de Nexus 7-tablet, die nu echter niet meer via de Play Store te krijgen is.

Google Nexus 6 by Motorola design

Er is dan ook een flinke koerswijziging geweest. De Nexus 5 en de Nexus 7 boden meer dan redelijke hardware voor een lage prijs. De Nexus 6 en de Nexus 9 kosten bijna tweemaal zo veel als hun voorgangers, en die bedragen schrikken klanten kennelijk af.

De kwartaalcijfers, die alle bedrijven vandaag moesten ophoesten, maken duidelijk dat er een teruggang is in de verkoop van hardware via de Play Store. De financiële directeur van Google, Patrick Pichette, zei hierover: ,,Onze omzet groeide de afgelopen jaren steeds met 23% per jaar, tot een totale omzet van 1,8 miljard dollar. Maar de afgelopen kwartalen daalde het met twee procent. Van jaar op jaar is het lang niet zo goed als tijdens de verkoop van de Nexus 7.”

Die opmerking houdt in dat de Nexus 7, die in twee opeenvolgende versies is uitgebracht, waarschijnlijk de bestverkochte Nexus-tablet is geweest die Google ooit heeft verkocht.

Wat ook niet erg hielp met de omzet- en winstcijfers, was dat de Motorola Nexyus 6 binnen no time was uitverkocht in de Play Store. Google liet lang in het midden of de voorraad überhaupt weer aangevuld zou worden.

De slechtere verkoopcijfers van deze hardware heeft voor Google als totaal nauwelijks iets te betekenen. Het afgelopen kwartaal zette het bedrijf 17,3 miljard dollar om, en er werd een winst van 3,6 miljard dollar binnengeharkt. 15,5 miljard komt uit advertenties en die business groeide het afgelopen kwartaal met elf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Bron: The Inquirer

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters