Google geeft toe: verkoop Nexus 6 en Nexus 9 loopt slecht

Google heeft toegegeven dat de verkoop van de Nexus 6-smartphone en de Nexus 9-tablet slecht verloopt. Dit in volledige tegenstelling tot de succesvolle verkoop van de Nexus 7-tablet, die nu echter niet meer via de Play Store te krijgen is.

Google Nexus 6 by Motorola design

Er is dan ook een flinke koerswijziging geweest. De Nexus 5 en de Nexus 7 boden meer dan redelijke hardware voor een lage prijs. De Nexus 6 en de Nexus 9 kosten bijna tweemaal zo veel als hun voorgangers, en die bedragen schrikken klanten kennelijk af.

De kwartaalcijfers, die alle bedrijven vandaag moesten ophoesten, maken duidelijk dat er een teruggang is in de verkoop van hardware via de Play Store. De financiële directeur van Google, Patrick Pichette, zei hierover: ,,Onze omzet groeide de afgelopen jaren steeds met 23% per jaar, tot een totale omzet van 1,8 miljard dollar. Maar de afgelopen kwartalen daalde het met twee procent. Van jaar op jaar is het lang niet zo goed als tijdens de verkoop van de Nexus 7.”

Die opmerking houdt in dat de Nexus 7, die in twee opeenvolgende versies is uitgebracht, waarschijnlijk de bestverkochte Nexus-tablet is geweest die Google ooit heeft verkocht.

Wat ook niet erg hielp met de omzet- en winstcijfers, was dat de Motorola Nexyus 6 binnen no time was uitverkocht in de Play Store. Google liet lang in het midden of de voorraad überhaupt weer aangevuld zou worden.

De slechtere verkoopcijfers van deze hardware heeft voor Google als totaal nauwelijks iets te betekenen. Het afgelopen kwartaal zette het bedrijf 17,3 miljard dollar om, en er werd een winst van 3,6 miljard dollar binnengeharkt. 15,5 miljard komt uit advertenties en die business groeide het afgelopen kwartaal met elf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Albert -

    Dat de Nexus 9 niet goed is kan ik bevestigen. Updates blijven uit en hij is sloom en traag en zit nog vol bugs. Een goede reactie van HTC kun je nergens vinden..

    De Nexus 6 vind ik zelf heel fijn en snel. Gebruik hem iedere dag met veel plezier!

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters