Google: “Geen volledige toegang tot YouTube op Windows Phones”

Microsoft heeft in een blogpost openbaar gemaakt dat het door Google gehinderd wordt om een volledige YouTube-ervaring te bieden op zijn Windows Phones. Google zou tegen ontwikkelaars van YouTube gezegd hebben dat dat niet mag.

MetroTube screenshot

Eerder maakte Google al bekend te stoppen met Exchange-synchronisatie voor Gmail, Google Calender en Google Contacts. Ook daar was Microsoft vooral de dupe van, omdat Googlegebruikers hun contacten, agenda en mail niet meer goed in Windows Phone en Windows 8 kunnen krijgen. Dat deed Google toen omdat het het niet meer de moeite was volgens de gigant. Nu heeft het, volgens Microsoft althans, expliciet gevraagd aan YouTube-ontwikkelaars om Microsoft te dwarsbomen.

Middels een blog legt Microsoft de situatie uit. Waar Google voor Android en Apple voor iOS volledige toegang hebben tot YouTube, heeft Microsoft dat niet. Microsoft zegt daar al jaren mee bezig te zijn in samenwerking met YouTube-ontwikkelaars, omdat het denkt dat goede YouTube-ondersteuning belangrijk is op een telefoon. Onlangs is het er echter achter gekomen dat die ontwikkelaars van het management van Google te horen hebben gekregen dat Microsoft geen volledige YouTube-toegang mag hebben.

De EC en de Amerikaanse Federal Trade Commission zijn al een aantal jaar een onderzoek bezig naar dit soort praktijken van Google, maar daar heeft het bedrijf voorlopig dus geen boodschap aan.

Overigens zijn er wel redelijk complete third party alternatieven beschikbaar voor YouTube op Windows Phone, zoals Metrotube. Dit lijkt dus ook vooral een probleem voor Microsoft te zijn en minder voor gebruikers van Windows Phone.

Bron: WMPoweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters