Google maakt via gif duidelijk: “We hebben geen monopolie”

Vorige maand waarschuwde de EU Google dat de Europese Commissie weleens een boete zou kunnen opleggen aan de zoekgigant. Deze zou namelijk misbruik van zijn machtspositie rond zijn besturingssysteem Android. Google zelf denkt er echter heel anders over en maakt dat met een gifje duidelijk.

Google “straft en bedreigt”

Zoals gezegd vindt de Europese Commissie dus dat Google misbruik maakt van zijn machtspositie. Volgens de Commissie zou het bedrijf smartphonefabrikanten betalen om zijn diensten op hun toestellen te installeren en Google als standaardzoekmachine in te stellen. Willen fabrikanten geen diensten van Google installeren, dan zou de telefoon geen toegang kunnen krijgen tot de Play Store. Dat is het “straffen en bedreigen” van bedrijven die niet akkoord gaan met de regels voor Android en dat mag niet, aldus de EC.app_real_estate

Google reageert met gifje

Google reageert met een gifje op de aantijgingen vanuit Brussel. De technologie- en softwareproducent zegt dat Apple en Microsoft veel meer gebruikmaken van hun machtspositie dan Google. In het filmpje is te lezen: ‘39 van de 39 voorgeïnstalleerde apps zijn bij de iPhone 7 van Apple. 39 van de 47 voorgeïnstalleerde apps zijn bij de Microsoft Lumia 550 van Microsoft. 11 van de 38 voorgeïnstalleerde apps zijn bij de Samsung Galaxy S7.’

Voor de rest voegt Google toe dat het nooit een monopolie kan hebben zolang Apple bestaat. “Als je concurrentie met Apple negeert, dan negeer je het onderscheidende kenmerk van het hedendaagse smartphonelandschap”, aldus Google.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. splash2day.eu5.org -

    Ik vind dit echt ronduit dom er is een duidelijk verschil tussen de Lumia en de iphone en de smartphones met android voorgeinstalleerd.
    Namelijk bij de eerste twee is het een product van een maker zowel hard als software.
    En een product mag een fabrikant invullen als het wil.
    Google echter is niet de maker van de telefoon en levert alleen software die de fabrikant nodig heeft verplichten ze dan daarnaast nog een heleboel andere crap dan is dat bumselverkoop wat verboden is.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters