Google haalt hard uit naar Microsoft in patentenkwestie

Google heeft flink uitgehaald naar concurrent Microsoft omdat die Samsung ‘gedwongen’ heeft licenties bij Microsoft af te nemen voor zijn Androidtelefoons. Volgens Google heeft Microsoft Samsung hiertoe gedwongen omdat het bedrijf zelf marktaandeel verliest op de mobiele markt.

Nadat Samsung en Microsoft een licentieovereenkomst hadden getekend wist Google niet hoe snel het bedrijf daarop moest reageren. Volgens een verklaring van de zoekgigant heeft Microsoft misbruik gemaakt van zijn positie om zo het krimpende marktaandeel te doen keren. Google laat zelfs in zijn verklaring weten dat Microsoft excessief misbruik heeft gemaakt van zijn positie om zo Samsung te dwingen om de overeenkomst te tekenen.

Volgens Google gebruikt Microsoft altijd dergelijke tactieken om concurrenten onder druk te zetten en om zijn eigen markt te redden. Volgens Google zal het zijn partners blijven ondersteunen met zulke zaken en is het enige wat Microsoft nu bereikt heeft het temperen van innovatie in de industrie.

Samsung zag zich na HTC ook gedwongen om een overeenkomst met Microsoft te tekenen omdat zijn Android-telefoons patenten van de software-ontwikkelaar schenden. Mocht Samsung niet tekenen dan zou Microsoft een rechtszaak kunnen aanspannen die de softwaregigant eventueel zelfs zou kunnen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. smoking -

  ik maak me zeker niet druk ik weet dat je hebt gezegt dat er chrome os is ik heb een desktop en ik wil goeie ondersteuning hebben. dat blijkt erg tegen te vallen. ik ben gewoon kwaad op microsoft.:(

 2. robert -

  Waarom zou Google kwaad moeten zijn?
  Als de patenten zijn geschonden dan rest Samsung/HTC niks anders. Google kan beter geen gebruik maken van de patenten en het zelf ontwikkelen.

 3. sam-rules -

  Een paar artikelen geleden werd dit al gemeld, en wou toen nog reageren met van zo kan het ook, meneer appel. Niets geen rechtzaak, maar gewoon als volwassen mensen om de tafel gaan zitten en tot een oplossing komen. Microsoft zal vast wel in zijn recht staan.. anders had Samsung echt niet akkoord gegaan… dus waarom al die hijsa… Ze moeten niet zeuren bij google. Samsung blijft toch gewoon de android devices produceren. Google kan beter in het openbaar eens tegen appel klagen.. maar dit hoor je niet!!:P

 4. smoking -

  zo wil microsoft mee profiteren. dat maakt me zo boos.:( echt waar als er voor de pc markt een 2e besturing systeem of google maakt het stap ik zo over. samsung heeft het niet slim gedaan om licentie te kopen van microsoft. google had samsung kunnen helpen :S

  1. sam-rules -

   Maak je niet druk joh… heb een paar artikelen geleden ook al tegen je gezegt dat er google laptops zijn.. met chrome OS…. koop die dan lekker!!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters