Google haalt hard uit naar Microsoft in patentenkwestie

Google heeft flink uitgehaald naar concurrent Microsoft omdat die Samsung ‘gedwongen’ heeft licenties bij Microsoft af te nemen voor zijn Androidtelefoons. Volgens Google heeft Microsoft Samsung hiertoe gedwongen omdat het bedrijf zelf marktaandeel verliest op de mobiele markt.

Nadat Samsung en Microsoft een licentieovereenkomst hadden getekend wist Google niet hoe snel het bedrijf daarop moest reageren. Volgens een verklaring van de zoekgigant heeft Microsoft misbruik gemaakt van zijn positie om zo het krimpende marktaandeel te doen keren. Google laat zelfs in zijn verklaring weten dat Microsoft excessief misbruik heeft gemaakt van zijn positie om zo Samsung te dwingen om de overeenkomst te tekenen.

Volgens Google gebruikt Microsoft altijd dergelijke tactieken om concurrenten onder druk te zetten en om zijn eigen markt te redden. Volgens Google zal het zijn partners blijven ondersteunen met zulke zaken en is het enige wat Microsoft nu bereikt heeft het temperen van innovatie in de industrie.

Samsung zag zich na HTC ook gedwongen om een overeenkomst met Microsoft te tekenen omdat zijn Android-telefoons patenten van de software-ontwikkelaar schenden. Mocht Samsung niet tekenen dan zou Microsoft een rechtszaak kunnen aanspannen die de softwaregigant eventueel zelfs zou kunnen winnen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters