Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’

Er lijken headphones met Google Assistant aan te komen. In de laatste APK’s van de Google-app staat in de code regelmatig de naam Bisto. Tot nu toe wisten we nog niet waar dat voor stond, maar inmiddels lijkt het duidelijk dat het hierbij gaat om een paar headphones met Google Assistant.

In de code staat bijvoorbeeld string name=”bisto_magic_pairing_assistant_prop_text”>”Your headphones have the Google Assistant. Ask it questions. Tell it to do things. It’s your own personal Google, always ready to help.”</string>. Dat betekent dus dat zodra je de “Bisto” aan je telefoon koppelt, dat de volgende tekst tevoorschijn komt: “Uw headphones heeft de Google Assistant. Stel hem vragen. Geef hem commando’s. Het is jouw persoonlijke Google, die altijd bereid is om te helpen.”

Google Assistant

Andere functies headphones met Google Assistant

De Google Assistant-oordopjes lijken overigens ook nog andere mogelijkheden te hebben. Uit andere delen van de code blijkt bijvoorbeeld dat er minstens twee fysieke knoppen op de headset zitten. Met een van de twee, de “Google assistant-knop”, kun je Google Assistant oproepen en vragen stellen. De andere knop zorgt ervoor dat je je notificaties via je earphones krijgt.

Het lijkt er ook op dat de headphones over the air-updates gaat krijgen. Wanneer deze nieuwe oordopjes uitkomen en wat ze moeten gaan kosten is nog niet duidelijk. Het zou echter een logische stap van Google zijn om zijn headphones met Google Assistant te onthullen met zijn nieuwe Google Pixel 2 en Pixel 2 XL.

De Google Pixel en Pixel XL waren de eerste telefoons waar de Google Assistant op te gebruiken was. Voor veel Nederlanders was dat echter nog niet bijzonder handig. De virtuele assistent van Google is voorlopig namelijk nog enkel in het Engels beschikbaar.

Bron: 9to5Google

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters