'Google heeft maar 18 van de 17.000 Motorola-patenten nodig om Android te beschermen'

Onlangs nam Google Motorola over voor 12,5 miljard dollar, voornamelijk vanwege de enorme patentenportfolio van het bedrijf dat sinds begin jaren negentig al mobiele telefoons maakt. Maar van de 17.000 Motorola-patenten blijkt Google er bij nadere bestudering maar achttien nodig te hebben om Android te beschermen.

Google patents

Overigens heeft Motorola nog zo’n 7000 patentaanvragen uitstaan. Als die allemaal worden toegekend, heeft Motorola – en daarmee moederbedrijf Google – er dus maar liefst 21.000 in zijn bezit. Met die van Google zelf erbij bijna 22.000.

Apple valt telefoonfabrikanten die Android in hun apparaten verwerken steeds in de rechtszaal aan. Bij Samsung en HTC heeft Apple gedeeltelijk succes geboekt; de Amerikaanse rechter oordeelde onlangs dat HTC, door Android te gebruiken in zijn mobieltjes, een importverbod tegemoet kan zien. En een Duitse rechter heeft de import van de Galaxy Tab 10.1 tijdelijk verboden in afwachting van een Europese patentrechtszaak.

Google kan hier te hulp schieten met achttien specifieke patenten die Android tegen de aanvallen van Apple en ook Microsoft kunnen beschermen. Die heeft Motorola al geregistreerd sinds 1994, ver voordat de eerste smartphone bestond. De achttien patenten hebben betrekking op locatiediensten, antenne-ontwerpen, e-mailverzending, touchscreenbewegingen en 3G-protocollen.

De patenten zijn reeds ingezet in een eerder begonnen rechtszaak die Motorola tegen Apple aanspande, maar nog niet tot een vonnis heeft geleid. Motorola wil de MacBook, iPhone 4, Apple TV en nog wat apparaten van de Amerikaanse markt weren via een patentclaim.

Patentadvocaat David Mixon uit Alabama heeft uitgezocht dat de achttien genoemde patenten voldoende zouden moeten zijn om Android en diens OEM’s een zorgeloze toekomst te bezorgen. Google heeft bovendien zelf ook een stuk of duizend patenten, maar de zoekgigant is zelf nauwelijks aangevallen in de gevechten tussen de telefoonfabrikanten. De meeste patentrechtszaken laten Google onberoerd.

Nog wel. Want nu Google via Motorola zelf ook een telefoonfabrikant is geworden, kan dat snel anders worden. Echter: Motorola aanpakken in de rechtszaal is een riskante zaak voor de tegenpartij, gezien de enorme patentenportefeuille van het bedrijf dat een nestor is in de mobiele wereld. Wie Motorola of Google probeert aan te pakken, krijgt ongetwijfeld zelf wat patentclaims om de oren.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters