Google helpt bij keuze van smartphone

Google biedt mensen die een nieuwe telefoon zoeken hulp via een vragenlijst op een website. Zo kun je er achter komen welke telefoon het best bij je behoeften past.

Google helpt bij keuze van smartphone schermafbeelding 2015 06 13 om 094737

Op WhichPhone kun je de vragen beantwoorden. Je moet drie vragen beantwoorden en dan zoekt Google daar een paar passende toestellen bij.

De online tool van Google heeft wel de beperking dat hij voor de Amerikaanse markt is bedoeld. Zo wordt de vraag in beeld gebracht bij welke Amerikaanse telco je zit. Dat is voor Amerikanen belangrijk, omdat die hun telefoons voornamelijk via een telefoonmaatschappij aanschaffen en die hebben allemaal een ander aanbod.

Je kunt die vraag echter overslaan, zodat de keuze zuiver op basis van je behoeften en alle beschikbare Androidtoestellen wordt gemaakt. Ook dan zul je wat vreemde keuzes tegenkomen, want in Amerika worden nogal wat andere telefoons verkocht dan hier. Verdere beperking is dat Google alleen aandacht lijkt te hebben voor de topmodellen. In de VS kun je direct een telefoon aanschaffen als je een keuze hebt gemaakt.

All About Phones heeft de keuze-site eens geprobeerd. We vulden in dat we heel erg veel foto’s maken, maar geen selfies, dat we webbrowsen dat het een lieve lust is en erg veel naar gestreamde muziek luisteren. De tool schotelt ons dan een HTC One M9 voor, een Samsung Galaxy Note Edge en de Samsung Galaxy Note 4.

Wie de tool wil proberen: dat kan hier. Wie daarna meer wil weten over een toestel, kan meer informatie vinden in onze reviews en in onze telekoopwijzers.

Bron: Recombu

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters