Google helpt bij keuze van smartphone

Google biedt mensen die een nieuwe telefoon zoeken hulp via een vragenlijst op een website. Zo kun je er achter komen welke telefoon het best bij je behoeften past.

Google helpt bij keuze van smartphone schermafbeelding 2015 06 13 om 094737

Op WhichPhone kun je de vragen beantwoorden. Je moet drie vragen beantwoorden en dan zoekt Google daar een paar passende toestellen bij.

De online tool van Google heeft wel de beperking dat hij voor de Amerikaanse markt is bedoeld. Zo wordt de vraag in beeld gebracht bij welke Amerikaanse telco je zit. Dat is voor Amerikanen belangrijk, omdat die hun telefoons voornamelijk via een telefoonmaatschappij aanschaffen en die hebben allemaal een ander aanbod.

Je kunt die vraag echter overslaan, zodat de keuze zuiver op basis van je behoeften en alle beschikbare Androidtoestellen wordt gemaakt. Ook dan zul je wat vreemde keuzes tegenkomen, want in Amerika worden nogal wat andere telefoons verkocht dan hier. Verdere beperking is dat Google alleen aandacht lijkt te hebben voor de topmodellen. In de VS kun je direct een telefoon aanschaffen als je een keuze hebt gemaakt.

All About Phones heeft de keuze-site eens geprobeerd. We vulden in dat we heel erg veel foto’s maken, maar geen selfies, dat we webbrowsen dat het een lieve lust is en erg veel naar gestreamde muziek luisteren. De tool schotelt ons dan een HTC One M9 voor, een Samsung Galaxy Note Edge en de Samsung Galaxy Note 4.

Wie de tool wil proberen: dat kan hier. Wie daarna meer wil weten over een toestel, kan meer informatie vinden in onze reviews en in onze telekoopwijzers.

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DjDaan111 -

    Ik had browsen, veel berichten en muziek luisteren ingevuld en kreeg dezelfde telefoons! Ik zal eens wat anders doen. Kijken wat hij dan zegt!

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters