Google helpt bij keuze van smartphone

Google biedt mensen die een nieuwe telefoon zoeken hulp via een vragenlijst op een website. Zo kun je er achter komen welke telefoon het best bij je behoeften past.

Google helpt bij keuze van smartphone schermafbeelding 2015 06 13 om 094737

Op WhichPhone kun je de vragen beantwoorden. Je moet drie vragen beantwoorden en dan zoekt Google daar een paar passende toestellen bij.

De online tool van Google heeft wel de beperking dat hij voor de Amerikaanse markt is bedoeld. Zo wordt de vraag in beeld gebracht bij welke Amerikaanse telco je zit. Dat is voor Amerikanen belangrijk, omdat die hun telefoons voornamelijk via een telefoonmaatschappij aanschaffen en die hebben allemaal een ander aanbod.

Je kunt die vraag echter overslaan, zodat de keuze zuiver op basis van je behoeften en alle beschikbare Androidtoestellen wordt gemaakt. Ook dan zul je wat vreemde keuzes tegenkomen, want in Amerika worden nogal wat andere telefoons verkocht dan hier. Verdere beperking is dat Google alleen aandacht lijkt te hebben voor de topmodellen. In de VS kun je direct een telefoon aanschaffen als je een keuze hebt gemaakt.

All About Phones heeft de keuze-site eens geprobeerd. We vulden in dat we heel erg veel foto’s maken, maar geen selfies, dat we webbrowsen dat het een lieve lust is en erg veel naar gestreamde muziek luisteren. De tool schotelt ons dan een HTC One M9 voor, een Samsung Galaxy Note Edge en de Samsung Galaxy Note 4.

Wie de tool wil proberen: dat kan hier. Wie daarna meer wil weten over een toestel, kan meer informatie vinden in onze reviews en in onze telekoopwijzers.

Bron: Recombu

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters