‘Volgende Google Home heeft een ingebouwde wifi-router’

De Google Home is een half jaar geleden op de markt gebracht. Het apparaat is inmiddels in een paar landen verkrijgbaar. Google werkt volgens bronnen nu al aan een opvolger. Het toestel krijgt een ingebouwde wifi-router.

Wifi-router

Google Home Google AssistantDe geruchten zijn aan de website The Information doorgegeven. Google zou een wifi-router aan de speaker willen toevoegen, zodat het een completer verbonden apparaat wordt. De router kan wifi-netwerken uitbreiden en de ontvangst van een verbinding verbeteren. Hierdoor zou het apparaat sneller kunnen reageren. Ook wordt de wifi-router toegevoegd, zodat het zich van concurrenten onderscheidt.

Google verkoopt sinds vorig jaar december wifi-routers. Zowel Google Home als Google Wifi kosten 129 dollar in de Verenigde Staten. De Google Home is in Nederland nog niet verkrijgbaar. De nieuwe Google Home wordt met een ingebouwde wifi-router wel duurder. The Information heeft de lanceringsdatum en prijs niet bekendgemaakt.

Andere plannen

Volgens de bron had Google eerst andere plannen voor het apparaat. Zo was het plan aanvankelijk om Google Home een speaker, microfoon en toegang tot Google Assistant te geven. Dat plan is toch niet doorgezet, omdat Google bang is dat er daardoor verwarring ontstaat.

Mogelijkheden van Google Home

De Google Home die vorig jaar werd uitgebracht is een speaker met Google Assistant. Het apparaat kan muziek afspelen, films streamen en op commando zoekopdrachten doen. Er kunnen ook een aantal spraakgestuurde spelletjes gespeeld worden. Er gaan geruchten rond dat Google de spelletjes verder gaat uitbreiden. Zo wil Google binnenkort avontuurlijke spraakgestuurde spelletjes aan het systeem toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters