‘Volgende Google Home heeft een ingebouwde wifi-router’

De Google Home is een half jaar geleden op de markt gebracht. Het apparaat is inmiddels in een paar landen verkrijgbaar. Google werkt volgens bronnen nu al aan een opvolger. Het toestel krijgt een ingebouwde wifi-router.

Wifi-router

Google Home Google AssistantDe geruchten zijn aan de website The Information doorgegeven. Google zou een wifi-router aan de speaker willen toevoegen, zodat het een completer verbonden apparaat wordt. De router kan wifi-netwerken uitbreiden en de ontvangst van een verbinding verbeteren. Hierdoor zou het apparaat sneller kunnen reageren. Ook wordt de wifi-router toegevoegd, zodat het zich van concurrenten onderscheidt.

Google verkoopt sinds vorig jaar december wifi-routers. Zowel Google Home als Google Wifi kosten 129 dollar in de Verenigde Staten. De Google Home is in Nederland nog niet verkrijgbaar. De nieuwe Google Home wordt met een ingebouwde wifi-router wel duurder. The Information heeft de lanceringsdatum en prijs niet bekendgemaakt.

Andere plannen

Volgens de bron had Google eerst andere plannen voor het apparaat. Zo was het plan aanvankelijk om Google Home een speaker, microfoon en toegang tot Google Assistant te geven. Dat plan is toch niet doorgezet, omdat Google bang is dat er daardoor verwarring ontstaat.

Mogelijkheden van Google Home

De Google Home die vorig jaar werd uitgebracht is een speaker met Google Assistant. Het apparaat kan muziek afspelen, films streamen en op commando zoekopdrachten doen. Er kunnen ook een aantal spraakgestuurde spelletjes gespeeld worden. Er gaan geruchten rond dat Google de spelletjes verder gaat uitbreiden. Zo wil Google binnenkort avontuurlijke spraakgestuurde spelletjes aan het systeem toevoegen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters