Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten

Google heeft zojuist een grote deal gesloten met HTC. De zoekgigant neemt niet alleen medewerkers van de Taiwanese techgigant over, maar ook patenten en licenties.

Google sluit grote deal met HTC

Het leek er de afgelopen weken even op dat Google HTC ging overnemen. Althans, de mobiele divisie van de Taiwanese fabrikant. Dat beweerden bronnen binnen de industrie. Nu blijkt er inderdaad een deal te zijn, maar blijkt het allemaal toch mee te vallen. HTC blijft gewoon zelf vlaggenschepen uitbrengen.

Wat hebben de twee bedrijven dan wel afgesproken? Google neemt een flink aantal medewerkers van HTC over. Het gaat om een team van honderd talenten die voorheen voor HTC smarrphones ontwikkelden. Die gaan nu allemaal voor de hardware divisie van de zoekgigant aan de slag, en nemen talloze kostbare patenten met zich mee. Daar legt het bedrijf in totaal 1.1 miljard euro voor neer.

Google I/O 2017

Daarnaast mag Google in de toekomst onder de HTC-merknaam toestellen uit gaan brengen. Het wordt interessant om te ontdekken wat de zoekgigant met die licentie gaat doen. Google wil immers zelf naam maken met zijn hardware, maar blijkbaar past de HTC-merknaam binnen de bredere strategie van het bedrijf. Of het gaat om een technisch detail dat de zoekgigant niet gaat benutten, je weet maar nooit.

Google is in ieder geval erg enthousiast over de deal. Volgens Rick Osterloh, hoofd van Google’s hardware divisie, werkten de toekomstige Googlers al aan de Pixel smartphones. Hij zegt uit te kijken naar wat ze samen gaan ontwikkelen. Niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de komende vijf, tien en twintig jaar.

HTC blijft gewoon smartphones maken

Een team van honderd medewerkers klinkt als een flink aantal, maar in het grote plaatje van dergelijke bedrijven valt dat reuze mee. HTC heeft al bevestigd dat het gewoon vlaggenschepen blijft uitbrengen. Naar verluidt stond de fabrikant vorig jaar op het punt om zijn complete smartphone divisie te verkopen, maar dat is dus niet gebeurd. Ook blijft de Taiwanese techgigant zich focussen op zijn virtual reality-headset, de Vive.

Google Pixel XL design

Met deze zet voegt Google een flink aantal talenten en belangrijke patenten aan zijn portfolio toe. Het bedrijf deed hetzelfde met Motorola. Google deed de smartphonemaker uiteindelijk van de hand, maar behield zeer waardevolle patenten. Zeker op de lange termijn is dat een strategie die de zoekgigant veel zal opleveren.

Het talent van HTC zal echter ook echt onderdeel worden van de zoekgigant. Zo blijven het toch nog een beetje Nexus-smartphones, maar ook weer niet. Lees hier alles wat we weten over de nieuwe gadgets van Google.

Bron: HTCGoogle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters