Google I/O en Android Jelly Bean geruchten samengevat

Google’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie gaat later op de dag van start. Google I/O 2012 belooft een spannend congres te gaan worden en All About Phones somt de laatste geruchten even op.

Google I/O 2012

Traditiegetrouw organiseert Google elk jaar haar eigen conferentie voor ontwikkelaars genaamd Google I/O. Google I/O staat in het teken van alle platforms die Google onderhoud en zo dus ook Android. Naast Android wordt er naar verwachting ook aandacht geschonken aan Chrome, televisies en misschien wel zelfs zelf bestuurbare auto’s.

Vlak voor de start van de conferentie wemelt het van de geruchten. De grote persconferentie en opening zal vanavond om 18 uur Nederlandse tijd starten en All About Phones zal de persconferentie op de voet volgen om zo als eerste het nieuws te kunnen melden op onze website. Zelf kun je de persconferentie hier volgen. Dit jaar lijkt het erop dat Google eindelijk haar eigen Nexus-tablet gaat lanceren, een nieuwe versie van Android genaamd Jelly Bean en misschien wel zelfs een totaal vernieuwde Maps-app. We spreken de nieuwe geruchten kort even met je door.

Google Nexus 7 tablet

Het gonst al maanden in het geruchten circuit; een eigen tablet van Google die gemaakt wordt door Asus. Inmiddels zijn de geruchten dermate sterk en concreet dat we met enige zekerheid durven te stellen dat vanavond de Nexus 7-tablet van Google het levenslicht zal gaan zien. De tablet zelf is al een paar keer uitgelekt waarbij afgelopen week de meest concrete informatie naar buiten was gekomen. Inmiddels weet ook Bloomberg te onderschrijven dat de tablet vanavond aangekondigd zal gaan worden.

De Nexus 7-tablet zal gemaakt worden door Asus en zal een kale versie van Android 4.1, Jelly Bean, gaan draaien. De tablet heeft een 7-inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast zit er een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor in het beestje en een 1.2-megapixelcamera aan de voorkant van de tablet om mee te videobellen. Aan de achterkant van het apparaat is geen camera te vinden. Het meest opmerkelijke aan de tablet zal zijn prijs worden. Voor de 16GB variant betaal je slechts 199 dollar en voor de 32GB variant 249 dollar. De kans is groot dat we deze prijzen in euro’s ook terug zullen zien in Europa.

Het gerucht gaat dat de tablet al in juli de verkoop in zal gaan. De kans is groot dat provider Vodafone de tablet in Europa zal gaan verkopen, daar waar het eerder al de Nexus-smartphones wist te verkopen.

Google Nexus 7 tablet

 

Nieuwe Google Maps voor Android

Een ander gerucht, dat aangeslingerd is door concurrent Apple, is dat Google haar Maps-applicatie voor Android en iOS helemaal opnieuw ontworpen heeft. Sinds Apple bekend heeft gemaakt dat het haar eigen navigatie-app op iOS gaat zetten en Google’s app gaat verwijderen, is duidelijk geworden dat Google Apple’s app uit het water wil gaan blazen. De vraag is of de vernieuwde app vanavond al bekend gemaakt zal gaan worden of op een later moment dit jaar.

De app zou helemaal vanaf de grond af aan opgebouwd zijn en opnieuw ontworpen zijn. De app moet 3D-beelden combineren met satellietfoto’s en kaartmateriaal die Google zelf verzameld heeft. Zo zou het mogelijk worden om verschillende steden helemaal in 3D te bekijken en daar vervolgens ook zo doorheen te navigeren. Daarnaast moet het ook mogelijk worden om volledig offline te navigeren met je Android-smartphone zonder dat de berekening nog online hoeft plaats te vinden.

De kans is groot dat Google slechts een vooraankondiging van de app zal doen voor Android en iOS. Desondanks lijkt de ontwikkelaar wel druk bezig te zijn met een totaal vernieuwde app.

Android 4.1 Jelly Bean

Google I/O staat sinds de introductie van Android gelijk aan het OS. Sinds 2009 is elk jaar op de conferentie een nieuwe variant van het platform aangekondigd en dat zal vanavond niet anders zijn. Google is een bedrijf dat bijzondere tradities in stand houdt en eentje daarvan is dat op de dag van de aankondiging een beeld op het Google Plex wordt toegevoegd in de tuin van de nieuwste Android release die later op de dag bekend gemaakt zal worden. En zowaar, Google heeft vandaag de onderstaande video vrijgegeven waarin een Android-robot te zien is die gevuld is met Jelly Beans; welkom Android 4.1.

Android 4.1 zal een kleine update zijn voor het OS. Dit is te zien aan het rugnummer van het platform. Google lijkt om het jaar een grote update van haar OS bekend te maken en waar het vorig jaar het veelgeprezen Ice Cream Sandwich was, zal het dit jaar Jelly Bean zijn die waarschijnlijk met namen gericht is op tablets. Google probeert tot op de dag van vandaag met man en macht voet te krijgen in de groeiende tabletmarkt met haar Android-tablets maar het OS is jammer genoeg nog steeds amper een concurrent voor de iPad en dat heeft vooral te maken met kwantiteit van apps voor tablets op het OS.

Zo heeft Google sinds een paar maanden een speciale tablet sectie in de Play Store om tablet apps aan te raden. De kans is groot dat Google vanavond hierover nieuwe ontwikkelingen bekend zal gaan maken voor de Play Store en zo tijdschriften en films naar andere landen gaat brengen. Jelly Bean zelf zal een paar kleine UI wijzigingen in het OS gaan aanbrengen, maar de kans is groot dat dit niet zo ingrijpend zal zijn als de overstap van Android 2.3 naar 4.0. De ontwikkelaar zal voornamelijk nadruk leggen op NFC en mobiel betalen en de kans is daarnaast groot dat de standaard browser vervangen zal worden door de nieuwe Chrome-browser die vanavond de beta-status zal gaan verlaten.

Ook een diepe intergratie met Google+ ligt in de lijn der verwachtingen. Daarnaast zal Google ook meer nadruk willen leggen op Android voor televisies en de intergratie met haar Google Drive-dienst. Daarnaast is de kans groot dat de play Store een totale make-over weer mee gaat krijgen.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters