Google introduceert haar Music-dienst

Software-ontwikkelaar Google heeft zijn eigen muziekdienst genaamd Google Music aangekondigd. Met Google Music kunnen consumenten muziek aankopen op hun smartphone.

Geruchten over een muziekdienst van Google doen al langer de ronde. Zo lekte eerder al de screenshots uit van de nieuwe muziek-applicatie voor het Android OS. Toen al werd duidelijk dat je elke dag een gratis nummer kunt downloaden op je smartphone via Google Music. Om de lancering van de dienst kracht bij te zetten zijn er ook een paar honderd nummers al gratis te downloaden via Google Music. De dienst is dan ook tijdens een persconferentie nu officieel geworden. Google Music wordt als clouddienst neer gezet. Dit houdt in dat je muziek naar je smartphone kunt streamen en het opgeslagen wordt in de cloud.

Via de Android Market kun je voortaan muzieknummers kopen. Losse nummers kosten 99 dollarcent en albums variëren per stuk. In Android Market zijn er verschillende muzieknummers gecategoriseerd naar aanbevolen nummers, nummers op basis van je eigen muziekvoorraad en populaire nummers en albums. Een nummer kan gratis 30 seconden beluisterd worden alvorens het aangekocht dient te worden. De aangekochte muziek wordt op 320kbps MP3 gestreamd naar het apparaat en dat is volgens Google uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Google Music kent ook een diepe integratie met chatdienst Google+. Nummers kunnen met kringen gedeeld worden en deze kringen kunnen vervolgens de muziek gratis beluisteren met een maximum van een uur. Android Music zal binnenkort op Androidtablets en -smartphones beschikbaar zijn. Universal, EMI, Sony en BMG hebben met Google een deal gesloten om muziek te leveren aan de dienst. In totaal zijn er 1000 labels aangesloten bij de dienst. De dienst heeft ongeveer 8 miljoen nummers in zijn catalogus staan. Google zal ook exclusieve nummers krijgen van bands zoals Coldplay en The Rolling Stones op de dienst die consumenten kunnen downloaden.

Voor opkomende artiesten heeft Google de Artist Hub gecreëerd. Onbekende artiesten kunnen een eigen pagina maken op Google Music. Deze pagina kunnen ze naar eigen wens customizen, promoten en verkopen om zo omzet te generen met hun muziek en uiteraard bekendheid te vergaren. Van de gegenereerde omzet gaat wel 30 procent naar Google, net zoals dat ook met applicaties het geval is. Daarnaast dient een artiest eenmalig 25 dollar te betalen om gebruik te mogen maken van de service.

Google Music is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de dienst naar andere landen zal gaan komen. Google heeft tijdens de persconferentie ook laten weten dat het bedrijf wereldwijd inmiddels 200 miljoen Androidtelefoons heeft geactiveerd. Elke dag komen daar 550.000 nieuwe telefoons bij.

Google Music

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters