Google introduceert nieuwe Android Market voor smartphones

Ontwikkelaar Google heeft een vernieuwde Android Market bekend gemaakt voor Android-smartphones. De interface van de market is van top tot teen opnieuw ontworpen en content zou makkelijker te vinden moeten zijn.

De Android Market van Google is nog een geplaagd item van de fabrikant. Zowel ontwikkelaars als consumenten zijn nog niet echt tevreden over de Market aangezien content lastig te vinden was en de regels niet altijd even gunstig zijn voor ontwikkelaars. Daarom heeft Google besloten om voor de tweede keer in 18 maanden tijd de Android Market om te toveren tot een nieuw pareltje.

De nieuwe Android Market ziet er totaal anders uit dan zijn voorganger en het design is modern te noemen. Het design heeft wat weg van de Market die te vinden is op Android 3.0, maar desondanks ziet het er wederom heel anders uit. Google heeft nu meer content weten te persen op een pagina en alle vlakken zijn nu groter gemaakt zodat ze nog prettiger werken met de vingers. Google heeft ook het aantal top 10 lijsten flink uitgebreid in de Market en daarnaast is voor Amerikanen het mogelijk geworden om films en boeken te downloaden via de Market.

Hoewel de vindbaarheid van apps verbeterd zou moeten zijn, blijkt uit een eerste test van All About Phones dat dit nauwelijks veranderd is. Ook een speciale categorie voor tablets ontbreekt nog, net als mogelijkheid om lokale content voor landen te filteren.

De update wordt de komende weken naar Android-smartphones met Android 2.2 en hoger uitgerold door Google. Hieronder kun je de apk alvast downloaden en installeren op je telefoon om er vroegtijdig mee aan de slag te gaan.

Android Market 3.0

 

Android Market 3.0

 

Android Market 3.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters