Google introduceert nieuwe Android Market voor smartphones

Ontwikkelaar Google heeft een vernieuwde Android Market bekend gemaakt voor Android-smartphones. De interface van de market is van top tot teen opnieuw ontworpen en content zou makkelijker te vinden moeten zijn.

De Android Market van Google is nog een geplaagd item van de fabrikant. Zowel ontwikkelaars als consumenten zijn nog niet echt tevreden over de Market aangezien content lastig te vinden was en de regels niet altijd even gunstig zijn voor ontwikkelaars. Daarom heeft Google besloten om voor de tweede keer in 18 maanden tijd de Android Market om te toveren tot een nieuw pareltje.

De nieuwe Android Market ziet er totaal anders uit dan zijn voorganger en het design is modern te noemen. Het design heeft wat weg van de Market die te vinden is op Android 3.0, maar desondanks ziet het er wederom heel anders uit. Google heeft nu meer content weten te persen op een pagina en alle vlakken zijn nu groter gemaakt zodat ze nog prettiger werken met de vingers. Google heeft ook het aantal top 10 lijsten flink uitgebreid in de Market en daarnaast is voor Amerikanen het mogelijk geworden om films en boeken te downloaden via de Market.

Hoewel de vindbaarheid van apps verbeterd zou moeten zijn, blijkt uit een eerste test van All About Phones dat dit nauwelijks veranderd is. Ook een speciale categorie voor tablets ontbreekt nog, net als mogelijkheid om lokale content voor landen te filteren.

De update wordt de komende weken naar Android-smartphones met Android 2.2 en hoger uitgerold door Google. Hieronder kun je de apk alvast downloaden en installeren op je telefoon om er vroegtijdig mee aan de slag te gaan.

Android Market 3.0

 

Android Market 3.0

 

Android Market 3.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters