Snap Inc.: Google investeert in bedrijf achter Snapchat

Uit de nieuwe website van CapitalG blijkt dat Google in Snap Inc. heeft geïnvesteerd, het bedrijf achter Snapchat.

CapitalG

Snapchat Spectacles Snap
Snapchat Spectacles

Het bedrijf waarmee Google in andere bedrijven investeert, Google Capital, werd onlangs hernoemd tot CapitalG. De zoekgigant investeert ermee in veelbelovende en vaak innovatieve bedrijven zoals Airbnb en MapR. Met de nieuwe naam is er ook een nieuwe website gelanceerd, inclusief een geüpdatet portfolio. Uit die portfolio blijkt nu dat CapitalG ook in Snap Inc. heeft geïnvesteerd, het bedrijf achter Snapchat. De makers van Snapchat veranderden onlangs hun naam van Snapchat naar Snap nadat ze bekend maakten dat er een speciale Snapchat-bril uit gaat komen.

Snap Inc.

Het is een interessante zet van Google. Geruchten wijzen erop dat de zoekgigant in 2013 Snapchat heeft geprobeerd te kopen voor $4 miljard. Evan Spiegel, de CEO van Snap Inc., nam het bod niet aan omdat hij er vertrouwen in had dat Snapchat nog veel meer waard zou gaan worden. Daar had hij helemaal gelijk in. Snap Inc. is nu $20 miljard waard. Google kan als het ware alsnog profiteren van het succes van Snapchat door in het bedrijf te investeren. Daarnaast is Snap op dit moment een van de grootste gebruikers van het Google Cloud platform, maar daar komt wellicht binnenkort verandering in.

Google Cloud platform

De ontwikkelaars van Snapchat hebben namelijk recentelijk Jerry Hunter aangenomen. Hij was bij Amazon verantwoordelijk voor alle data centers van de gigant. Met Snapchats Memories functie kunnen gebruikers nu opeens hun foto’s opslaan, wat er voor zorgt dat het server-gebruik van Snapchat waarschijnlijk omhoog geschoten is. Er wordt dan ook gespeculeerd dat Snap Jerry Hunter heeft aangenomen om een eigen infrastructuur te bouwen, of in ieder geval om naar alternatieve oplossingen in de cloud te gaan kijken. Google’s investering kan een manier zijn om tot op een zekere hoogte controle te krijgen over dat soort keuzes, maar dat blijft voorlopig pure speculatie. Je kunt zelf de investeringsportfolio van CapitalG bekijken op de officiële website.

Bron: CapitalG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters