Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug

Je kunt alle aankondigingen van Google’s eerste keynote van Google I/O 2017 terugkijken.  De zoekgigant heeft een hoop interessante nieuwe functies voor bestaande producten onthuld. evenals een aantal nieuwe projecten.

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 terug

Google I/O 2017 is gisteravond officieel van start gegaan. Google’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars duurt enkele dagen. Elke dag is volgepropt met workshops, presentaties en andere interessante sessies die je live kunt volgen. De grootste aankondigingen worden echter traditiegetrouw al op de eerste avond gedaan.

Google I/O 2017

Dan werpt de zoekgigant licht op zijn plannen voor het komende jaar. Daar hoort natuurlijk de nieuwste versie van Android bij, het mobiele besturingssysteem van Google. Dit jaar was Android O aan de beurt, evenals een lichte versie van Android voor opkomende markten, genaamd Android Go. Android O bevat een aantal interessante nieuwe functies, waarmee je nu aan de slag kunt gaan middels de eerste bèta.

Denk aan sterk verbeterde notificaties, minder agressieve apps op de achtergrond en talloze andere kleine verbeteringen. Dit jaar geen opvallend nieuw ontwerp dus, maar subtiele verbeteringen die het dagelijkse gebruik een stuk plezieriger maken. Oftewel: waar het echt om draait.

Daarnaast werden nieuwe functies voor Google Home onthuld, wordt het al fantastische Google Photo’s nog beter en kun je binnenkort typen naar Google Assistant. Scheelt weer ongemakkelijk geprevel in de trein! Ook legde de zoekgigant de nadruk op virtual reality. Vorig jaar werd Google Daydream onthuld, een platform voor mobiele virtual reality.

Andere fabrikanten zouden ermee aan de slag gaan, maar verder hebben we er verrassend weinig over gehoord. Helaas. Gelukkig heeft de zoekgigant dat tijdens zijn keynote meer dan goed gemaakt. Er komt bijvooorbeeld een standalone Google Daydream virtual reality headset. Dan heb je dus geen toestel nodig.

Ook HTC en Lenovo gaan een gokje wagen met een eigen standalone headset. Bovendien zijn de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus deze zomer nog compatibel met het platform. Wil je de keynote nog eens terugkijken? Klik op de video in dit artikel en geniet!

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters