Google jaagt Android ontwikkelaars nog verder het harnas in door ze niet uit te betalen

Google heeft verzuimd ontwikkelaars te informeren over problemen met haar Android webwinkel. Hierdoor lijken veel ontwikkelaars geld misgelopen te zijn doordat transacties niet uitbetaald zijn door Google.

Android dictator

Google lijkt steeds meer op gespannen voet te leven met ontwikkelaars die voor het Android OS applicaties schrijven. Zo hekelen ontwikkelaars al geruime tijd de vele irritante regels van Google en daarnaast lijkt Google amper feedback te geven aan de developers die daarom vragen bij de zoekgigant. Het feedback systeem van Google lijkt niet of nauwelijks gebruikt te worden door de zoekgigant en ontwikkelaars blijken veelal tot het forum van de grootmacht veroordeeld te worden, waar ze zelf elkaars problemen dienen op te lossen. Zo keerden zich onlangs nog een hoop ontwikkelaars tegen Google uit onvrede van de gang van zaken.

Ook lijkt malware steeds meer zijn intrede te doen in de Android Market en wordt dit pas relatief laat gedetecteerd door Google en vervolgens verwijderd. Inmiddels is er een nieuw probleem bij gekomen, zo meldt The Register. Ontwikkelaars maken via het forum van Google melding van gemiste inkomsten. Het probleem zou liggen bij de webapplicatie van Android Market, market.android.com, waar veel transacties niet geregistreerd worden door Google in het uitbetaalsysteem richting de applicatieontwikkelaar. Ontwikkelaars zien dan ook een discrepantie tussen het aantal verkochte applicaties en het totaal overgemaakte bedrag van Google richting de ontwikkelaar.

Sommige developers lopen naar eigen zeggen bijna de helft van de omzet mis, terwijl de verkoop wel geregistreerd staat in absolute aantallen. Medewerkers van Google hebben via het forum inmiddels gereageerd op het probleem en geven toe dat er iets mis gaat. Google heeft het probleem momenteel in onderzoek en bekijkt nu hoe groot het probleem daadwerkelijk is. Volgens The Register kan het zo zijn dat bijna alle ontwikkelaars te maken hebben met het probleem aangezien veel verkochte applicaties via market.android.com misschien niet betaald zijn door Google, maar wel geregistreerd staan als een verkoop. De verwachting is dan ook dat meer ontwikkelaars zich zullen melden met het probleem en Google zullen vragen om een herberekening.

Google heeft nog niet officieel gereageerd op de berichten van ontwikkelaars, dit aangezien een woordvoerder van het bedrijf het probleem nog in onderzoek heeft. Om hoeveel ontwikkelaars het precies gaat en welke bedragen er met dit probleem gemoeid zijn, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters