Google klaagt Microsoft en Nokia aan in Europa over 'misbruik van mobiele patenten'

Tot dusver is Google grotendeels buiten spel gebleven bij de patentoorlog die woedt tussen de telecomgiganten. Maar dat gaat veranderen, want Google heeft nu zelf een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen Nokia en Microsoft. Deze bedrijven maken zich volgens Google schuldig aan ‘misbruik van mobiele patenten’.

Google logoDe maker van Android vindt volgens een woordvoerder dat Nokia en Microsoft de kosten van mobiele telefoons voor consumenten hoog houden. Waar Google precies op doelt, is er niet bij verteld, maar wellicht doelt Google op de vette rekening die Microsoft aan alle fabrikanten van Androidtelefoons stuurt. Zo zouden Samsung, LG en HTC noodgedwongen aan Microsoft bedragen tussen vijf en tien dollar per verkochte Androidtelefoon aan de softwaregigant afdragen, omdat Android gebruikmaakt van patenten van Microsoft.

Microsoft heeft inmiddels geantwoord op de klacht van Google dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet, want de zoekgigant heeft volgens Microsoft 95 procent van de mobiele zoek- en advertentiemarkt in handen en heeft geen oren naar bezorgde geluiden hierover van diverse autoriteiten die vinden dat Google misbruik maakt van een aantal standaardpatenten die essentieel zijn voor alle spelers in de telecommarkt.

Ook Nokia heeft een reactie gegeven. De Finse telefoonmaker noemt de claim van Google ‘verkeerd’ en meldt dat Nokia zijn patenten best wil licenseren. Nokia voegt eraan toe dat Google de tijd van de Europese Commissie verdoet met zijn ‘frivole claim’.

Bron: Ubergizmo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters