'Google komt met eigen game-dienst voor Android'

Door het ontleden van een nieuwe Google-app is duidelijk geworden dat de fabrikant een eigen game-dienst aan het ontwikkelen is voor Android. De dienst zal waarschijnlijk met de volgende Android-variant live gaan.

De website Android Police heeft Google’s nieuwste applicatie ontleed en is op een paar interessante feiten gestuit. De Google Glass companion-app, MyGlass ook wel genoemd, beschikt over een aantal verborgen functionaliteiten waarover Android, en daarmee de Google Play Store, nog niet beschikt. Google Glass zelf loopt op een uitgeklede variant van het Android OS en zal beperkt gebruik gaan maken van Android-functionaliteit en kent geen intergratie met de Play Store, vooralsnog.

In de applicatie is een mapje te vinden genaamd Games Service. Deze folder bevat een aantal verwijzingen naar verschillende functionaliteit die de service voor Android mee zal gaan krijgen. Zo zal het mogelijk worden om real-time tegen elkaar online te spelen in een game, mits een ontwikkelaar uiteraard deze functionaliteit implementeert in zijn spel. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om in games met elkaar te chatten over de voortgang en om doelen in een game te behalen zodat je meer punt kunt vergaren en deze kunt delen met anderen. Uiteraard komt er een internationale leaderbord in Google Play en ook zal je mensen kunnen uitnodigen om mee te doen aan een game. Tot slot zal Google het mogelijk maken om een eigen lobby te openen waarin jij en alleen je vrienden in kunnen spelen.

De verwachting is dat de nieuwe game-functie met de volgende Android variant op de markt gaat komen. Deze wordt halverwege mei door Google naar verluid aangekondigd.

Google Real Time games 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters