Google komt met eigen telefooncel op basis van VoIP

Google is van plan om in Amerika op verschillende luchthaves en universiteiten telefooncellen te gaan plaatsen waarmee mensen gratis kunnen bellen binnen de VS. De telefooncel maakt gebruik van VoIP-dienst Google Voice en dient ter promotie van de dienst.

Google Voice phoneboot

Google is van plan om de oude telefooncel weer nieuw leven in te gaan blazen ter promotie van haar dienst Google Voice. Met Google Voice kunnen mensen in Amerika gratis bellen via de VoiP-dienst van Google. Sinds kort zit de optie ook in Gmail ingeboud om gelijk een contact te bellen via de Google-applicatie en dit ter promotie van de dienst die al geruime tijd de Amerikanse markt bezighoud. De dienst begint steeds groter te worden met een grotere klanditie en providers lijken steeds minder gecharmeerd te zijn van de praktijken van de gigant in de VS. Google doet er nu nog een extra schepje bovenop door op grote publieke tereinen een ouderwetse telefooncel te installeren. Grote vliegvelden en universiteiten kunnen dan ook een dergelijke telefooncel op hun grond verwachten waarmee mensen tot 20 minuten gratis kunnen bellen in de VS via Google Voice. Ook zouden mensen internationaal gratis kunnen bellen echter is de verwachting dat op temrijn hiervoor betaald dient te worden.

Google heeft nog geen plannen om de dienst en daarmee de telefooncellen naar Europa te gaan brengen. De zoekgigant lijkt wel van plan zijn stevig te investeren in haar Voice-dienst de komende perioden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters