'Google komt met gratis navigatiesoftware'

Het Amerikaanse blad Forbes weet te melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van eigen navigatiesoftware. De zoekgigant zou zijn maps-applicatie verder willen uitbreiden met turn-by-turn aanwijzingen waardoor consumenten een gratis alternatief tot hun beschikking krijgen.

Google Maps

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft uit betrouwbare bronnen binnen Google vernomen dat de zoekgigant bezig is om met een eigen turn-by-turn navigatie-applicatie op de markt te komen. Momenteel beschikt Google dankzij Tele Atlas en de Google Maps-dienst over een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde kaartendiensten in de markt. Google zou nu van plan zijn om de Maps-applicatie uit te gaan breiden voor het Android-platform en eventueel voor andere systemen zodat consumenten gratis kunnen navigeren met beeld en gesproken begeleiding. De applicatie zou volgens Forbes wel gaan beschikken over advertenties die afkomstig zouden zijn van het Adwords-platform. Gebruikers zouden deze kleine advertenties in het scherm zien tijdens het navigeren maar volgens de krant zou dit geen storende factor zijn tijdens het rijden.

Mocht Google daadwerkelijk met een dergelijke gratis applicatie op de markt komen dan zal de navigatiemarkt in een nieuw tijdperk terechtkomen aangezien Google de eerste producent zou zijn die volledige navigatie gratis aan zou gaan bieden. Overigens zijn er ook andere gratis applicaties zoals Nav4All maar deze vereisen een actieve internetverbinding en de mogelijkheden zijn beperkt. Het is wel de verwachting dat ook bij de Google-navigatie internet noodzakelijk is om te kunnen navigeren en de data binnen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Ads in beeld tijdens het rijden…. Dat zou nou echt verboden moeten worden. Als het al nut heeft, dan is het nadelig voor je rijgedrag. In de menu's alleen is een beter plan imo

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters