'Google komt met gratis navigatiesoftware'

Het Amerikaanse blad Forbes weet te melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van eigen navigatiesoftware. De zoekgigant zou zijn maps-applicatie verder willen uitbreiden met turn-by-turn aanwijzingen waardoor consumenten een gratis alternatief tot hun beschikking krijgen.

Google Maps

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft uit betrouwbare bronnen binnen Google vernomen dat de zoekgigant bezig is om met een eigen turn-by-turn navigatie-applicatie op de markt te komen. Momenteel beschikt Google dankzij Tele Atlas en de Google Maps-dienst over een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde kaartendiensten in de markt. Google zou nu van plan zijn om de Maps-applicatie uit te gaan breiden voor het Android-platform en eventueel voor andere systemen zodat consumenten gratis kunnen navigeren met beeld en gesproken begeleiding. De applicatie zou volgens Forbes wel gaan beschikken over advertenties die afkomstig zouden zijn van het Adwords-platform. Gebruikers zouden deze kleine advertenties in het scherm zien tijdens het navigeren maar volgens de krant zou dit geen storende factor zijn tijdens het rijden.

Mocht Google daadwerkelijk met een dergelijke gratis applicatie op de markt komen dan zal de navigatiemarkt in een nieuw tijdperk terechtkomen aangezien Google de eerste producent zou zijn die volledige navigatie gratis aan zou gaan bieden. Overigens zijn er ook andere gratis applicaties zoals Nav4All maar deze vereisen een actieve internetverbinding en de mogelijkheden zijn beperkt. Het is wel de verwachting dat ook bij de Google-navigatie internet noodzakelijk is om te kunnen navigeren en de data binnen te halen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters