'Google komt met gratis navigatiesoftware'

Het Amerikaanse blad Forbes weet te melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van eigen navigatiesoftware. De zoekgigant zou zijn maps-applicatie verder willen uitbreiden met turn-by-turn aanwijzingen waardoor consumenten een gratis alternatief tot hun beschikking krijgen.

Google Maps

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft uit betrouwbare bronnen binnen Google vernomen dat de zoekgigant bezig is om met een eigen turn-by-turn navigatie-applicatie op de markt te komen. Momenteel beschikt Google dankzij Tele Atlas en de Google Maps-dienst over een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde kaartendiensten in de markt. Google zou nu van plan zijn om de Maps-applicatie uit te gaan breiden voor het Android-platform en eventueel voor andere systemen zodat consumenten gratis kunnen navigeren met beeld en gesproken begeleiding. De applicatie zou volgens Forbes wel gaan beschikken over advertenties die afkomstig zouden zijn van het Adwords-platform. Gebruikers zouden deze kleine advertenties in het scherm zien tijdens het navigeren maar volgens de krant zou dit geen storende factor zijn tijdens het rijden.

Mocht Google daadwerkelijk met een dergelijke gratis applicatie op de markt komen dan zal de navigatiemarkt in een nieuw tijdperk terechtkomen aangezien Google de eerste producent zou zijn die volledige navigatie gratis aan zou gaan bieden. Overigens zijn er ook andere gratis applicaties zoals Nav4All maar deze vereisen een actieve internetverbinding en de mogelijkheden zijn beperkt. Het is wel de verwachting dat ook bij de Google-navigatie internet noodzakelijk is om te kunnen navigeren en de data binnen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Ads in beeld tijdens het rijden…. Dat zou nou echt verboden moeten worden. Als het al nut heeft, dan is het nadelig voor je rijgedrag. In de menu's alleen is een beter plan imo

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters