'Google komt met gratis navigatiesoftware'

Het Amerikaanse blad Forbes weet te melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van eigen navigatiesoftware. De zoekgigant zou zijn maps-applicatie verder willen uitbreiden met turn-by-turn aanwijzingen waardoor consumenten een gratis alternatief tot hun beschikking krijgen.

Google Maps

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft uit betrouwbare bronnen binnen Google vernomen dat de zoekgigant bezig is om met een eigen turn-by-turn navigatie-applicatie op de markt te komen. Momenteel beschikt Google dankzij Tele Atlas en de Google Maps-dienst over een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde kaartendiensten in de markt. Google zou nu van plan zijn om de Maps-applicatie uit te gaan breiden voor het Android-platform en eventueel voor andere systemen zodat consumenten gratis kunnen navigeren met beeld en gesproken begeleiding. De applicatie zou volgens Forbes wel gaan beschikken over advertenties die afkomstig zouden zijn van het Adwords-platform. Gebruikers zouden deze kleine advertenties in het scherm zien tijdens het navigeren maar volgens de krant zou dit geen storende factor zijn tijdens het rijden.

Mocht Google daadwerkelijk met een dergelijke gratis applicatie op de markt komen dan zal de navigatiemarkt in een nieuw tijdperk terechtkomen aangezien Google de eerste producent zou zijn die volledige navigatie gratis aan zou gaan bieden. Overigens zijn er ook andere gratis applicaties zoals Nav4All maar deze vereisen een actieve internetverbinding en de mogelijkheden zijn beperkt. Het is wel de verwachting dat ook bij de Google-navigatie internet noodzakelijk is om te kunnen navigeren en de data binnen te halen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters