'Google komt met gratis navigatiesoftware'

Het Amerikaanse blad Forbes weet te melden dat Google bezig is met het ontwikkelen van eigen navigatiesoftware. De zoekgigant zou zijn maps-applicatie verder willen uitbreiden met turn-by-turn aanwijzingen waardoor consumenten een gratis alternatief tot hun beschikking krijgen.

Google Maps

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft uit betrouwbare bronnen binnen Google vernomen dat de zoekgigant bezig is om met een eigen turn-by-turn navigatie-applicatie op de markt te komen. Momenteel beschikt Google dankzij Tele Atlas en de Google Maps-dienst over een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde kaartendiensten in de markt. Google zou nu van plan zijn om de Maps-applicatie uit te gaan breiden voor het Android-platform en eventueel voor andere systemen zodat consumenten gratis kunnen navigeren met beeld en gesproken begeleiding. De applicatie zou volgens Forbes wel gaan beschikken over advertenties die afkomstig zouden zijn van het Adwords-platform. Gebruikers zouden deze kleine advertenties in het scherm zien tijdens het navigeren maar volgens de krant zou dit geen storende factor zijn tijdens het rijden.

Mocht Google daadwerkelijk met een dergelijke gratis applicatie op de markt komen dan zal de navigatiemarkt in een nieuw tijdperk terechtkomen aangezien Google de eerste producent zou zijn die volledige navigatie gratis aan zou gaan bieden. Overigens zijn er ook andere gratis applicaties zoals Nav4All maar deze vereisen een actieve internetverbinding en de mogelijkheden zijn beperkt. Het is wel de verwachting dat ook bij de Google-navigatie internet noodzakelijk is om te kunnen navigeren en de data binnen te halen.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters