Google komt met speciale tablet-sectie in de Play Store en nieuwe developer functies

Zoekgigant Google heeft bekend gemaakt dat het een speciale tablet-sectie in haar Play Store gaat lanceren. Daarnaast kunnen ontwikkelaars hun apps beta-testen via een kleine testgroep middels de Play Store.

Google heeft tijdens haar Google I/O conferentie bekend gemaakt dat het veel meer nadruk gaat leggen op tablet-apps. Om geoptimaliseerde tablet-apps te filteren in de Play Store zal Google een speciale sectie gaan inrichten voor dergelijke apps. Zo kunnen consumenten met een Android-tablet gemakkelijk geoptimaliseerde apps vinden die volgens Google goed rekening houden met het grotere scherm van een tablet. De nieuwe sectie zal rond de zomer beschikbaar zijn wereldwijd, aldus het bedrijf.

De ontwikkelaars achter Android hebben ook flinke stappen gemaakt in hun dienstverlening richting ontwikkelaars. Als gevolg hiervan heeft Google vijf nieuwe functies aangekondigd voor ontwikkelaars om hun apps te beheren. Echter de belangrijkste nieuwe verbetering is de lancering van Android Studio. Android Studio is een nieuwe tool voor de computer om Android-apps mee te ontwikkelen. Deze tool moet de populaire tool Eclipse gaan vervangen en het voordeel is dat een Android emulator gelijk in de development tool al draait. Daarnaast is er ook gelijk ondersteuning ingebakken voor zowel tablet-apps als normale apps met verschillende resoluties. Daardoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijker en sneller hun apps ontwikkelen voor meerdere schermen op het Android-systeem.

Volgens Google zal de emulator realtime de aanpassingen in de code laten zien. Daarnaast worden ook een aantal services van Google in de tool ingebakken. Google belooft dat de tool snel uitgebreid zal worden met extra tools om zo het ontwikkelen van Android-apps makkelijker te maken en vooral betere kwaliteit af te leveren. De tool is geschikt voor Linux, Windows en OS X.

Een andere wijziging die Google heeft doorgevoerd in de Play Store voor ontwikkelaars is de optie om beta-tests uit te geven. Ontwikkelaars hebben de optie om een beta-app van hun app te uploaden en deze onder een klein percentage van de mensen te distribueren die de normale app al gedownload hebben via de Play Store. Zo kunnen ontwikkelaars gemakkelijker bugs opsporen in hun apps, zonder dat eindgebruikers over de zeik gaan. Daarnaast heeft de admin voor de Play Store ook design tips mee gekregen voor normale apps en tablets-apps. Ook kunnen apps gemakkelijker vertaald worden middels een professionele vertaal-dienst van Google. Daarnaast kunnen advertenties in apps gemeten worden en gebenchmarked worden om zo te zien welke advertentie het best presteert. Daarnaast wordt de omzet van de app en het aantal downloads voortaan ook overzichtelijker weergegeven en groter uiteengezet in Google Analytics.

Google Android Studio 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters