Google komt met nieuwe functies voor Android Wear

Google heeft nieuwe functies aangekondigd voor Android Wear. Zo is het nu mogelijk om geluid af te spelen via de speakers van een Android Wear-smartwatch.

De nieuwe functies van de smartwatch behelzen onder meer verbetering van de bedieningsmogelijkheden. Dit kan voortaan door gestures en spraak te gebruiken.

Android wear

Er zijn ook een aantal andere apps toegevoegd; waaronder ondersteuning voor Hangouts, WhatsApp, Viber en Telegram. Hierdoor kan je via je smartwatch spraakopdrachten geven aan deze apps; “‘WhatsApp send a message to Vincent; i”l be 30 minutes later”. Deze functionaliteit is helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Een andere nieuwe functie dat is toegevoegd, zijn de speakers. Het is dan mogelijk om je telefoongesprekken te voeren via je pols. Naast het voeren van telefoongesprekken, kan je video- en spraakberichten beluisteren en bekijken. Deze speakerfunctie waren al aanwezig bij de ASUS ZenWatch 2 en de Huawei Watch. Ook zijn er nieuwe gestures toegevoegd om je smartwatch te bedienen met je pols. Deze functie is er om bijvoorbeeld door te scrollen in kaarten.

Gebruikers van de Android Wear krijgen automatisch een update binnen. Dit hangt samen met de update voor Android 6.0 Marshmallow, die langzaam maar zeker uitgerold wordt voor verschillende smartphones.

De timing van voor de aankondiging is opmerkelijk; over een paar weken is het Mobile World Congres in Barcelona. De kans is groot dat fabrikanten dan met nieuwe smartwatches komen, die deze nieuwe functionaliteiten zullen gaan ondersteunen. Daarnaast zal Android Wear binnenkort ook de Apple iPhone gaan ondersteunen. Google gaat hier binnenkort een update voor uitbrengen via de Android Wear-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters