Google komt met nieuwe functies voor Android Wear

Google heeft nieuwe functies aangekondigd voor Android Wear. Zo is het nu mogelijk om geluid af te spelen via de speakers van een Android Wear-smartwatch.

De nieuwe functies van de smartwatch behelzen onder meer verbetering van de bedieningsmogelijkheden. Dit kan voortaan door gestures en spraak te gebruiken.

Android wear

Er zijn ook een aantal andere apps toegevoegd; waaronder ondersteuning voor Hangouts, WhatsApp, Viber en Telegram. Hierdoor kan je via je smartwatch spraakopdrachten geven aan deze apps; “‘WhatsApp send a message to Vincent; i”l be 30 minutes later”. Deze functionaliteit is helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Een andere nieuwe functie dat is toegevoegd, zijn de speakers. Het is dan mogelijk om je telefoongesprekken te voeren via je pols. Naast het voeren van telefoongesprekken, kan je video- en spraakberichten beluisteren en bekijken. Deze speakerfunctie waren al aanwezig bij de ASUS ZenWatch 2 en de Huawei Watch. Ook zijn er nieuwe gestures toegevoegd om je smartwatch te bedienen met je pols. Deze functie is er om bijvoorbeeld door te scrollen in kaarten.

Gebruikers van de Android Wear krijgen automatisch een update binnen. Dit hangt samen met de update voor Android 6.0 Marshmallow, die langzaam maar zeker uitgerold wordt voor verschillende smartphones.

De timing van voor de aankondiging is opmerkelijk; over een paar weken is het Mobile World Congres in Barcelona. De kans is groot dat fabrikanten dan met nieuwe smartwatches komen, die deze nieuwe functionaliteiten zullen gaan ondersteunen. Daarnaast zal Android Wear binnenkort ook de Apple iPhone gaan ondersteunen. Google gaat hier binnenkort een update voor uitbrengen via de Android Wear-app.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters