Google komt in november met nieuwe Nexus 7-tablet

Volgens geruchten zal Google later dit jaar, in november om preciezer te zijn, zijn vernieuwde Google Nexus 7-tablet op de markt brengen. Dit in samenwerking met Huawei.

Huawei Nexus 7

Google maakt de vernieuwde Nexus 7-tablet bekendVoor zijn vorige Nexus 7 tablets heeft Google telkens beroep gedaan op Asus voor het ontwerp- en productieproces. Dit jaar zou dit, volgens geruchten, niet meer het geval zijn. In plaats van Asus zou namelijk Huawei de nieuwe tablet van Google gaan maken. Qua chipset zou er volgens bronnen een Nvidia-chip in de tablet komen te zitten. Al bestaat de kans ook dat het ‘gewoon’ een Snapdragon 820 zal worden. Het werkgeheugen van de tablet zal 4GB bedragen en het intern geheugen zal uitbreidbaar zijn. Hoeveel het intern geheugen standaard zal bedrag is nog niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen spreken over standaard 128GB, maar dit lijkt ons te veel om waar te zijn.

Wat het ontwerp betreft is er nog niets bekend. Waarschijnlijk zal Huawei van Google de volledige vrijheid krijgen om de tablet van de grond af aan opnieuw te ontwerpen.

Android 7.0 Nougat

HTC tablet

Op welke versie van Android de nieuwe Nexus 7 van Google zal lopen is voor de hand liggend. Natuurlijk zal de tablet op de nieuwste versie van Android draaien, momenteel Android 7.0 Nougat. Nieuw in Nougat is de mogelijkheid om split-screen te kunnen multitasken maar ook de Doze functie die we al kennen van Android Marshmallow is verder uitgewerkt.

November

Hoewel we geen concrete release-datum hebben, zeggen bronnen dat de nieuwe tablet van Google en Huawei tegen 24 november verkrijgbaar zal zijn. Al staat het natuurlijk nog niet helemaal vast dat de tablet er ook werkelijk zal komen. Het kan altijd zijn dat het gerucht niet klopt, of dat Google op het laatste moment beslist om de tablet toch niet op de markt te brengen. Dit lijkt ons alleen niet voor de hand liggend. Google is namelijk al gestopt met het verkopen van de HTC Nexus 9 wat maakt dat ze enkel nog de op business-gerichte Google Pixel C verkopen wat maakt dat de release van een nieuwe, kleinere, Nexus-tablet logisch klinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters