Google komt in november met nieuwe Nexus 7-tablet

Volgens geruchten zal Google later dit jaar, in november om preciezer te zijn, zijn vernieuwde Google Nexus 7-tablet op de markt brengen. Dit in samenwerking met Huawei.

Huawei Nexus 7

Google maakt de vernieuwde Nexus 7-tablet bekendVoor zijn vorige Nexus 7 tablets heeft Google telkens beroep gedaan op Asus voor het ontwerp- en productieproces. Dit jaar zou dit, volgens geruchten, niet meer het geval zijn. In plaats van Asus zou namelijk Huawei de nieuwe tablet van Google gaan maken. Qua chipset zou er volgens bronnen een Nvidia-chip in de tablet komen te zitten. Al bestaat de kans ook dat het ‘gewoon’ een Snapdragon 820 zal worden. Het werkgeheugen van de tablet zal 4GB bedragen en het intern geheugen zal uitbreidbaar zijn. Hoeveel het intern geheugen standaard zal bedrag is nog niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen spreken over standaard 128GB, maar dit lijkt ons te veel om waar te zijn.

Wat het ontwerp betreft is er nog niets bekend. Waarschijnlijk zal Huawei van Google de volledige vrijheid krijgen om de tablet van de grond af aan opnieuw te ontwerpen.

Android 7.0 Nougat

HTC tablet

Op welke versie van Android de nieuwe Nexus 7 van Google zal lopen is voor de hand liggend. Natuurlijk zal de tablet op de nieuwste versie van Android draaien, momenteel Android 7.0 Nougat. Nieuw in Nougat is de mogelijkheid om split-screen te kunnen multitasken maar ook de Doze functie die we al kennen van Android Marshmallow is verder uitgewerkt.

November

Hoewel we geen concrete release-datum hebben, zeggen bronnen dat de nieuwe tablet van Google en Huawei tegen 24 november verkrijgbaar zal zijn. Al staat het natuurlijk nog niet helemaal vast dat de tablet er ook werkelijk zal komen. Het kan altijd zijn dat het gerucht niet klopt, of dat Google op het laatste moment beslist om de tablet toch niet op de markt te brengen. Dit lijkt ons alleen niet voor de hand liggend. Google is namelijk al gestopt met het verkopen van de HTC Nexus 9 wat maakt dat ze enkel nog de op business-gerichte Google Pixel C verkopen wat maakt dat de release van een nieuwe, kleinere, Nexus-tablet logisch klinkt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters