Google kondigt Android 2.2 aan genaamd Froyo

Google heeft tijdens haar I/O 2010 conferentie Android 2.2 aangekondigd. Deze Froyo-update heeft een vijftal verbeteringen waarbij snelheid hoog in het vaandel weer staat.

Android 2.2Google heeft in Amerika haar 2.2-update van het Android OS aangekondigd. De meeste informatie van Froyo was al vroegtijdig uitgelekt maar Google weet nu te bevestigen dat Android binnenkort een grote update zal gaan krijgen. De ontwikkelaar heeft het OS op vijf verschillende punten aangepast. Zo is de snelheid van het OS sterk verbeterd en zal de telefoon gemiddeld 2.5 keer sneller zijn werk doen. De nieuwe Just-in-time compiler zou ervoor moeten zorgen dat telefoons sneller 3D kunnen renderen en stabieler omgaan met applicaties van externe ontwikkelaars. De eerste benchmarks van Google zijn indrukwekkend te noemen volgens journalisten.

Google heeft in de update ook de browser onderhanden genomen. Zo moet het renderen van Javascript stukken sneller gaan en is de browser compatible met nieuwe HTML5-standaarden. Volgens Google wordt de browser met de 2.2-update de snelste browser op een mobiel tot nog toe. De ontwikkelaar heeft daarnaast haar applicatie-winkel een stevige update gegeven waardoor de zoekfunctionaliteit sterk verbeterd zal zijn. Ook kunnen applicaties voortaan automatisch geupdate worden en ook kunnen meerdere applicaties tegelijkertijd van een update voorzien worden. Google voegt ook functionaliteit toe om via de computer draadloos applicaties te installeren. Doormiddel van het gekoppelde Google-account kunnen applicaties op de PC als download aangegeven worden, waarna ze gelijk op de Android-telefoon binnen gehaald zullen worden. Google laat ook weten dat applicaties voortaan op een externe geheugenkaart geïnstalleerd kunnen worden in plaats van alleen in het interne geheugen van het toestel.

Tot slot heeft Google ook een nieuwe applicatie ingebracht die muziek uit iTunes kan streamen naar de telefoon. Google lijkt een eigen dienst hiervoor te gaan ontwikkelen die de concurrentie met iTunes aan moet gaan. Ook Flash 10.1 en Adobe Air zullen op deze Android kunnen draaien, maar oudere Android-versies zullen niet over Flash gaan beschikken. De ontwikkelaar weet tot slot te melden dat binnnenkort de eerste telefoons voorzien zullen worden van deze 2.2-update. De Google Nexus One zal deze update binnen gaan krijgen maar ook telefoons als de HTC Desire en de Legend lijken een update tegemoet te kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. luuk -

    Geweldig nieuws. Alleen een beetje jammer dat hij voor mijn desire in de tweede helft van 2010 pas uitkomt. Flash had namelijk belooft dat 10.1 in de eerste helft van 2010 uitkomt. Dat schijnt nu ook te gebeuren, maar dan alleen voor de telefoons met froyo. Ik wacht al een half jaar! Nouja, nog maar even geduld. Rooten lijkt me ook niks, dus dat is ook geen oplossing. Let's play the waiting game…

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters