Google kondigt de Google Nexus S aan met Android 2.3

Naast de introductie van Android 2.3 heeft Google ook de Nexus S aangekondigd. De Nexus S is de eerste Android-telefoon met NFC en het nieuwe OS van Samsung. Het toestel wordt aangedreven door de zelfde processor als de Galaxy S.

Google Nexus S

Kort na de bekendmaking van Android 2.3 heeft Google ook de lang verwachte Nexus S aangekondigd. De Nexus S is de tweede telefoon die Google in samenwerking met een fabrikant heeft gemaakt en deze keer heeft de ontwikkelaar voor Samsung gekozen als de partner. De specificaties van de Nexus S komen grotendeels overeen met die van de Galaxy S maar met een paar wezenlijke verschillen. Zo zit er in de Nexus S een 4-inch Super-Amoled WVGA-scherm en een 5-megapixelcamera. Opvallend is dat het scherm van het toestel licht gebogen is en niet recht afgevlakt is. Ook is het toestel uitgerust met 512MB ram en 16GB interngeheugen. Daarnaast heeft dit toestel net als de Galaxy S een gyroscope mee gekregen van Samsung en een NFC-chip die met Android 2.3 betalingen kan verrichten bij winkels. Uiteraard zijn UMTS, Wifi en GPS ook weer van de partij net als Bluetooth 2.1.

Volgens Google kan het toestel ook via VOIP bellen en uiteraard is ook een tweede camera aanwezig om mee te video-bellen. De processor van de Nexus S is gelijk aan die van de Galaxy S en is de op 1GHz lopende Hummingbird van Samsung zelf. De Nexus S zal vanaf 16 december in Amerika geleverd gaan worden en vanaf 20 december in Engeland beschikbaar zijn. Prijzen en leverdata voor andere landen zijn nog onbekend.

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Ruben -

    Maar moet je als objectief reporter die mening niet voor je houden? Dat vind ik wel zo professioneel.

   2. bartvuijk -

    Professioneel is het scheiden van feiten en meningen. En dat doen we, want we geven onze mening niet in het artikel zelf maar in de comments. Dus, ja, ik vind het echt een nogal duur ding, die Nexus S. 😉

   3. Ruben -

    Waarom zet je dat dan niet bij het artikel? Ik neem aan dat je dat kunt doen, of is het toch een mening dat jij hem te duur vindt en vindt je dat niet bij het artikel passen? Als jij het vindt zal een bezoeker van de site het vast ook opmerken en de reactie plaatsen. Het is niet de taak van de redactie om dat buiten het bericht op te merken. Anders had het al in het bericht gestaan.

    Daarnaast reageerde ik op de reactie van DaannO die stelde dat de redactieleden ook een mening hebben en die blijkbaar in de reacties duidelijk mogen maken. Daar is mijn reactie denk ik volkomen duidelijk.

  1. crim -

   Hier is teminste een redactie die mee praat in de comments, dat is lang niet overal zo.:P

   Maar ontopic: Zijn er misschien ook mimimale systeemeisen voor Android 2.3? En zou het mogelijk voor bijvoorbeeld de developers van XDA deze versie te porten naar oudere toestellen? (dit moet dan dmv een gehackte Nexus rom gebeuren lijkt mij)

   1. Dominick -

    Voor zover ik weet niet. Alleen kun je sommige functies uiteraard niet gebruiken als je de hardware ervoor niet hebt.

    Porten zal ongetwijfeld gaan gebeuren, de vraag is alleen hoe snel 😉

    Ik ben benieuwd of de Desire bijvoorbeeld de update nog zal krijgen, denk het eigenlijk niet. Hoewel ik ook niet verwacht had dat de N1 hem wel zou krijgen nu ze de NS hebben.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters