Google kondigt de Google Nexus S aan met Android 2.3

Naast de introductie van Android 2.3 heeft Google ook de Nexus S aangekondigd. De Nexus S is de eerste Android-telefoon met NFC en het nieuwe OS van Samsung. Het toestel wordt aangedreven door de zelfde processor als de Galaxy S.

Google Nexus S

Kort na de bekendmaking van Android 2.3 heeft Google ook de lang verwachte Nexus S aangekondigd. De Nexus S is de tweede telefoon die Google in samenwerking met een fabrikant heeft gemaakt en deze keer heeft de ontwikkelaar voor Samsung gekozen als de partner. De specificaties van de Nexus S komen grotendeels overeen met die van de Galaxy S maar met een paar wezenlijke verschillen. Zo zit er in de Nexus S een 4-inch Super-Amoled WVGA-scherm en een 5-megapixelcamera. Opvallend is dat het scherm van het toestel licht gebogen is en niet recht afgevlakt is. Ook is het toestel uitgerust met 512MB ram en 16GB interngeheugen. Daarnaast heeft dit toestel net als de Galaxy S een gyroscope mee gekregen van Samsung en een NFC-chip die met Android 2.3 betalingen kan verrichten bij winkels. Uiteraard zijn UMTS, Wifi en GPS ook weer van de partij net als Bluetooth 2.1.

Volgens Google kan het toestel ook via VOIP bellen en uiteraard is ook een tweede camera aanwezig om mee te video-bellen. De processor van de Nexus S is gelijk aan die van de Galaxy S en is de op 1GHz lopende Hummingbird van Samsung zelf. De Nexus S zal vanaf 16 december in Amerika geleverd gaan worden en vanaf 20 december in Engeland beschikbaar zijn. Prijzen en leverdata voor andere landen zijn nog onbekend.

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters