Google koopt bedrijf voor mobiele advertenties

Google wil voor 750 miljoen dollar het bedrijf AdMob overnemen. AdMob is een bedrijf dat mobiele advertenties serveert en hier statistieken voor verzamelt.

AdMob logo

Het bericht dat Google plannen heeft om het advertentiebedrijf AdMob over te nemen komt niet als een verrassing. Google zit zelf stevig in de advertentiemarkt en is nog steeds behoorlijk aan het groeien. AdMob serveert mobiele advertenties en houdt hier statistieken van bij. Daarmee past het bedrijf precies in het profiel van Google. Het bedrijf bevestigt dit door te melden dat de mobiele advertentiemarkt veel groeipotentieel heeft als marketingmedium. Deze overname is een volgende stap in de strategie van Google om met het Android-platform de mobiele wereld naar zijn hand te zetten.

Verder weet Google nog te melden dat het aantal keren dat de mobiele zoekfunctie gebruikt werd met 30% is toegenomen in vergelijking met het vorige kwartaal. Naar verluidt zou er 750 miljoen dollar met de deal tussen Google en AdMob gemoeid zijn, en zou de deal al vrijwel rond zijn.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via