Google koopt bedrijf voor mobiele advertenties

Google wil voor 750 miljoen dollar het bedrijf AdMob overnemen. AdMob is een bedrijf dat mobiele advertenties serveert en hier statistieken voor verzamelt.

AdMob logo

Het bericht dat Google plannen heeft om het advertentiebedrijf AdMob over te nemen komt niet als een verrassing. Google zit zelf stevig in de advertentiemarkt en is nog steeds behoorlijk aan het groeien. AdMob serveert mobiele advertenties en houdt hier statistieken van bij. Daarmee past het bedrijf precies in het profiel van Google. Het bedrijf bevestigt dit door te melden dat de mobiele advertentiemarkt veel groeipotentieel heeft als marketingmedium. Deze overname is een volgende stap in de strategie van Google om met het Android-platform de mobiele wereld naar zijn hand te zetten.

Verder weet Google nog te melden dat het aantal keren dat de mobiele zoekfunctie gebruikt werd met 30% is toegenomen in vergelijking met het vorige kwartaal. Naar verluidt zou er 750 miljoen dollar met de deal tussen Google en AdMob gemoeid zijn, en zou de deal al vrijwel rond zijn.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters