Google koopt meer dan duizend patenten van IBM

Google heeft 1023 patenten gekocht van IBM. En daarmee zijn patentenportefeuille versterkt. Met de patenten poogt Google zijn mobiele besturingssysteem Android te beschermen tegen patentrechtszaken van Apple en Microsoft.

Google patents

De smartphone-oorlog wordt in toenemende mate niet in de winkels, maar in de rechtzalen uitgevochten. Apple en Microsoft beschuldigen de makers van Androidtelefoons, zoals HTC en Samsung, voortdurend van het schenden van hun patenten. Google mengt zich nu actief in de strijd.

Tot op heden hebben Apple en Microsoft Google met rust gelaten, en richtten zij zich op de makers van Androidtelefoons. Soms kwam daar een deal uit, zoals die tussen Microsoft en HTC die naar verluidt vijf dollar per verkocht Androidtoestel betaalt aan de softwaregigant.

Met Apple is het lastiger zaken doen, weten Samsung en HTC die allebei zijn aangeklaagd door de iPhone-maker. Google wil zijn OEM’s nu helpen. Door de overname van Motorola met zijn 17.000 patenten gebeurt dat al; onlangs droeg Google daar negen van over aan HTC zodat die zich beter tegen Apple kan verdedigen in een patentrechtszaak. De aankoop van de dik duizend patenten van IBM moet Google nog beter in staat stellen om zijn mobiele besturingssysteem te beschermen tegen patentrechtszaken.

Hoeveel Google aan IBM heeft betaald voor de patenten is niet bekendgemaakt. De verdedigingslinie die Google hiermee opbouwt, moet de OEM’s beschermen. Of Google nog meer patenten gaat kopen, is niet bekend; wel is bekend dat er nog enige duizenden belangrijke patenten van InterDigital te koop staan, en Google zou daar grote belangstelling voor hebben.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters