Google koopt meer dan duizend patenten van IBM

Google heeft 1023 patenten gekocht van IBM. En daarmee zijn patentenportefeuille versterkt. Met de patenten poogt Google zijn mobiele besturingssysteem Android te beschermen tegen patentrechtszaken van Apple en Microsoft.

Google patents

De smartphone-oorlog wordt in toenemende mate niet in de winkels, maar in de rechtzalen uitgevochten. Apple en Microsoft beschuldigen de makers van Androidtelefoons, zoals HTC en Samsung, voortdurend van het schenden van hun patenten. Google mengt zich nu actief in de strijd.

Tot op heden hebben Apple en Microsoft Google met rust gelaten, en richtten zij zich op de makers van Androidtelefoons. Soms kwam daar een deal uit, zoals die tussen Microsoft en HTC die naar verluidt vijf dollar per verkocht Androidtoestel betaalt aan de softwaregigant.

Met Apple is het lastiger zaken doen, weten Samsung en HTC die allebei zijn aangeklaagd door de iPhone-maker. Google wil zijn OEM’s nu helpen. Door de overname van Motorola met zijn 17.000 patenten gebeurt dat al; onlangs droeg Google daar negen van over aan HTC zodat die zich beter tegen Apple kan verdedigen in een patentrechtszaak. De aankoop van de dik duizend patenten van IBM moet Google nog beter in staat stellen om zijn mobiele besturingssysteem te beschermen tegen patentrechtszaken.

Hoeveel Google aan IBM heeft betaald voor de patenten is niet bekendgemaakt. De verdedigingslinie die Google hiermee opbouwt, moet de OEM’s beschermen. Of Google nog meer patenten gaat kopen, is niet bekend; wel is bekend dat er nog enige duizenden belangrijke patenten van InterDigital te koop staan, en Google zou daar grote belangstelling voor hebben.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters