Google koopt Motorola Mobility op voor 12.5 miljard dollar

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat het Motorola Mobility heeft gekocht. Google heeft 12.5 miljard dollar betaald voor het bedrijf.

Google logo

Dat meldt Businessinsider. Hiermee maakt Google de overstap van software naar hardware.

Motorola Mobility is de mobiele tak van het oude Motorola die daar onlangs van is afgescheiden. Motorola werkte vanaf het begin af aan met Google aan het Android OS en was de eerste die zowel tablets als smartphones met nieuwe versies van het OS wist te lanceren. Opvallend is dat Google 60 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag voor Motorola heeft betaald.

Inmiddels heeft Google de overname ook bekend gemaakt via zijn blog. De softwaregigant, die door deze aankoop nu ook een hardwareproducent is geworden, meent dat door de overname de ontwikkeling van Android in een nog snellere stroomversnelling zal raken. De producent zal al zijn pijlen gaan richten op het OS en samen met Google het OS verder ontwikkelen voor Motorola en diens partners.

Google zal Motorola als een apart bedrijf gaan leiden en heeft ook als voornemen uitgesproken dat het Android OS open blijft. De zoekgigant heeft met de overname ook een hele sloot aan belangrijke patenten binnengesleept. Hiermee zegt Google dat het zichzelf beter kan verdedigen tegen producenten als Microsoft, Apple en andere bedrijven die Google willen aanklagen om diens OS. Motorola heeft momenteel ongeveer 17.000 patenten in bezit die van belang zijn voor Google. Daarnaast zijn er nog 7000 stuks die aangevraagd staan en die open staan.

Partners van Google hebben inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen. Zo melden de CEO’s van Sony Ericsson, LG en HTC dat ze verheugd zijn op het feit dat Google Android gaat beschermen door de nieuwe patenten die ze hebben gekocht met de overname van Motorola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters