Google koopt Motorola Mobility op voor 12.5 miljard dollar

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat het Motorola Mobility heeft gekocht. Google heeft 12.5 miljard dollar betaald voor het bedrijf.

Google logo

Dat meldt Businessinsider. Hiermee maakt Google de overstap van software naar hardware.

Motorola Mobility is de mobiele tak van het oude Motorola die daar onlangs van is afgescheiden. Motorola werkte vanaf het begin af aan met Google aan het Android OS en was de eerste die zowel tablets als smartphones met nieuwe versies van het OS wist te lanceren. Opvallend is dat Google 60 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag voor Motorola heeft betaald.

Inmiddels heeft Google de overname ook bekend gemaakt via zijn blog. De softwaregigant, die door deze aankoop nu ook een hardwareproducent is geworden, meent dat door de overname de ontwikkeling van Android in een nog snellere stroomversnelling zal raken. De producent zal al zijn pijlen gaan richten op het OS en samen met Google het OS verder ontwikkelen voor Motorola en diens partners.

Google zal Motorola als een apart bedrijf gaan leiden en heeft ook als voornemen uitgesproken dat het Android OS open blijft. De zoekgigant heeft met de overname ook een hele sloot aan belangrijke patenten binnengesleept. Hiermee zegt Google dat het zichzelf beter kan verdedigen tegen producenten als Microsoft, Apple en andere bedrijven die Google willen aanklagen om diens OS. Motorola heeft momenteel ongeveer 17.000 patenten in bezit die van belang zijn voor Google. Daarnaast zijn er nog 7000 stuks die aangevraagd staan en die open staan.

Partners van Google hebben inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen. Zo melden de CEO’s van Sony Ericsson, LG en HTC dat ze verheugd zijn op het feit dat Google Android gaat beschermen door de nieuwe patenten die ze hebben gekocht met de overname van Motorola.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters