Google koopt Motorola Mobility op voor 12.5 miljard dollar

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat het Motorola Mobility heeft gekocht. Google heeft 12.5 miljard dollar betaald voor het bedrijf.

Google logo

Dat meldt Businessinsider. Hiermee maakt Google de overstap van software naar hardware.

Motorola Mobility is de mobiele tak van het oude Motorola die daar onlangs van is afgescheiden. Motorola werkte vanaf het begin af aan met Google aan het Android OS en was de eerste die zowel tablets als smartphones met nieuwe versies van het OS wist te lanceren. Opvallend is dat Google 60 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag voor Motorola heeft betaald.

Inmiddels heeft Google de overname ook bekend gemaakt via zijn blog. De softwaregigant, die door deze aankoop nu ook een hardwareproducent is geworden, meent dat door de overname de ontwikkeling van Android in een nog snellere stroomversnelling zal raken. De producent zal al zijn pijlen gaan richten op het OS en samen met Google het OS verder ontwikkelen voor Motorola en diens partners.

Google zal Motorola als een apart bedrijf gaan leiden en heeft ook als voornemen uitgesproken dat het Android OS open blijft. De zoekgigant heeft met de overname ook een hele sloot aan belangrijke patenten binnengesleept. Hiermee zegt Google dat het zichzelf beter kan verdedigen tegen producenten als Microsoft, Apple en andere bedrijven die Google willen aanklagen om diens OS. Motorola heeft momenteel ongeveer 17.000 patenten in bezit die van belang zijn voor Google. Daarnaast zijn er nog 7000 stuks die aangevraagd staan en die open staan.

Partners van Google hebben inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen. Zo melden de CEO’s van Sony Ericsson, LG en HTC dat ze verheugd zijn op het feit dat Google Android gaat beschermen door de nieuwe patenten die ze hebben gekocht met de overname van Motorola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters