Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten

De smartphonewereld is soms bijna net een soap serie, waarbij iedereen uit is op zijn eigen succes maar toch nauw verbonden is met de rest. Zo zijn Samsung en Apple bijvoorbeeld grote concurrenten van elkaar, maar had Apple Samsung toch nodig voor de panelen van de iPhone X. Aan de andere kant verdient Apple ook weer aan Google en niet zo zuinig ook.

Flink betalen voor doorsluizen gebruikers

Google is de standaard zoekmachine op Apple’s toestellen en dat vinden de meeste mensen fijn. Hoewel Google hier natuurlijk voordeel uit haalt, moet het bedrijf behoorlijk wat voor dit voorrecht overhebben. Volgens de laatste schattingen zou Apple maar liefst 3 miljoen dollar vragen voor het doorsluizen van gebruikers naar de zoekmachine.

Google

Doorverwijskosten Google blijven groeien

Volgens nieuwe berichten, zouden deze kosten echter nog hoger worden, door een nieuwe deal tussen de twee bedrijven. In het derde kwartaal van dit jaar groeiden totale de kosten, met betrekking tot het verwijzen van mensen naar de zoekmachine, van 21 procent van de opbrengst naar 23 procent. In het derde kwartaal was de omzet van Google zo’n 28 miljard dollar, wat betekent dat bijna 6 miljard dollar aan doorsluiskosten zijn betaald in die periode.

Apple voornaamste reden van groeiende kosten

De theorie is dat de verhoogde kosten voornamelijk door Apple veroorzaakt worden, hoewel er geen directe bewijzen hiervoor zijn. Macquarie analist Ben Schachter is één van de mensen, welke aangeeft dat de groeiende kosten hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met smartphones en Apple. Hij geeft aan dat Google de kosten nodig vindt om de omzet te vergroten en dat dat deze kosten alleen maar zullen groeien.

Belangen balanceren

Een paar dagen geleden was de iPhone X eindelijk te pre-orderen en het toestel was binnen de kortste keren weer uitverkocht. Hoewel het natuurlijk gunstig is voor Google dat er veel mensen door Apple worden doorverwezen, zorgt het succes van Apple aan de andere kant ook voor een machtspositie. Maar het is wel weer zo dat de veel mensen alleen nog maar googlen en ook helemaal geen andere zoekmachines willen gebruiken. Dat bevordert dan wel weer de onderhandelingspositie van Google.

Via: Business Insider

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters