Google lanceert nieuwe clouddienst Drive

Google heeft Google Drive gelanceerd, een nieuwe clouddienst die gebruikers van een Androidtelefoon vijf gigabyte gratis opslag geeft.

Google Drive

Daarmee zit Google Drive qua opslaggeheugen boven het populaire Dropbox, dat 2 gigabyte gratis opslagruimte geeft aan zijn gebruikers. Waarbij je voor tien dollar per maand wel 50 GB bij kunt huren. En 100 GB voor 19 dollar.

Bijna gelijktijdig heeft Microsoft zijn Skydrive-clouddienst goedkoper gemaakt. Of Dropbox dat ook gaat doen of de gratis beschikbare opslagruimte vergroot voor zijn gebruikers om de nieuwe concurrent voor te blijven, blijft afwachten.

Google Drive wordt geintegreerd met Google Docs en er kan tot maximaal 1 terabyte opslagruimte worden bij gehuurd. Voor 2,50 dollar per maand kan de opslagruimte worden vergroot tot 25 gigabyte. Voor wie dit nog niet genoeg is, kan 100 GB worden gehuurd voor 4,99 dollar per maand. Ook daarmee zit Google Drive onder de prijzen van Dropbox.

Google Drive synchroniseert bestanden tussen pc’s, Macs en Androidtelefoons en -tablets. Daarbij is het mogelijk om documenten in Google Docs met meerdere gebruikers gelijktijdig te bewerken op verschillende apparaten.

Er is inmiddels een Google Drive-app in Google Play Store geplaatst. Voor sommige gebruikers in Nederland is die wel, maar voor andere nog niet te gebruiken. De gebruikers die dit laatste treft, wordt beloofd dat ze snel op de nieuwe clouddienst worden geholpen, maar een tijdpad wordt niet aangegeven. All About Phones probeerde het en één van onze redacteuren kan wel op Drive komen, maar een collega nog niet.

Hier is een filmpje te zien van Google over Google Drive.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Tis maar de vraag waar je beter mee af bent, want Dropbox is veel bekender en ook pupulairder volgens mij en de max bestandgrootte zal bij Google lager liggen. Is altijd zo. Als het 1 veel beter is hangen er langs de andere kant meer haken en ogen aan. Maar ik heb met de HTC One X lekker 25 GB en ga dit denk ik ook wel installeren. Heb ik zomaar 30 GB! 😛

 2. Sjaakie -

  moet zeggen dat het er goed uitziet en heb nog geen bugs gemerkt. Is weer een zeer mooie dienst van Goolge!! Gebruikt het op ICS stock.:Y

 3. djbosanac -

  Is wel een goede service, alleen als ik comments lees. Zitten er nog wel wat bugs in.

  Dus wacht nog even op een nieuwe versie ervan.
  Mja heb me dropbox van HTC ONEX 25gb nog, dus die moet ik ook nog vullen.

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters