Google lanceert nieuwe clouddienst Drive

Google heeft Google Drive gelanceerd, een nieuwe clouddienst die gebruikers van een Androidtelefoon vijf gigabyte gratis opslag geeft.

Google Drive

Daarmee zit Google Drive qua opslaggeheugen boven het populaire Dropbox, dat 2 gigabyte gratis opslagruimte geeft aan zijn gebruikers. Waarbij je voor tien dollar per maand wel 50 GB bij kunt huren. En 100 GB voor 19 dollar.

Bijna gelijktijdig heeft Microsoft zijn Skydrive-clouddienst goedkoper gemaakt. Of Dropbox dat ook gaat doen of de gratis beschikbare opslagruimte vergroot voor zijn gebruikers om de nieuwe concurrent voor te blijven, blijft afwachten.

Google Drive wordt geintegreerd met Google Docs en er kan tot maximaal 1 terabyte opslagruimte worden bij gehuurd. Voor 2,50 dollar per maand kan de opslagruimte worden vergroot tot 25 gigabyte. Voor wie dit nog niet genoeg is, kan 100 GB worden gehuurd voor 4,99 dollar per maand. Ook daarmee zit Google Drive onder de prijzen van Dropbox.

Google Drive synchroniseert bestanden tussen pc’s, Macs en Androidtelefoons en -tablets. Daarbij is het mogelijk om documenten in Google Docs met meerdere gebruikers gelijktijdig te bewerken op verschillende apparaten.

Er is inmiddels een Google Drive-app in Google Play Store geplaatst. Voor sommige gebruikers in Nederland is die wel, maar voor andere nog niet te gebruiken. De gebruikers die dit laatste treft, wordt beloofd dat ze snel op de nieuwe clouddienst worden geholpen, maar een tijdpad wordt niet aangegeven. All About Phones probeerde het en één van onze redacteuren kan wel op Drive komen, maar een collega nog niet.

Hier is een filmpje te zien van Google over Google Drive.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Tis maar de vraag waar je beter mee af bent, want Dropbox is veel bekender en ook pupulairder volgens mij en de max bestandgrootte zal bij Google lager liggen. Is altijd zo. Als het 1 veel beter is hangen er langs de andere kant meer haken en ogen aan. Maar ik heb met de HTC One X lekker 25 GB en ga dit denk ik ook wel installeren. Heb ik zomaar 30 GB! 😛

 2. Sjaakie -

  moet zeggen dat het er goed uitziet en heb nog geen bugs gemerkt. Is weer een zeer mooie dienst van Goolge!! Gebruikt het op ICS stock.:Y

 3. djbosanac -

  Is wel een goede service, alleen als ik comments lees. Zitten er nog wel wat bugs in.

  Dus wacht nog even op een nieuwe versie ervan.
  Mja heb me dropbox van HTC ONEX 25gb nog, dus die moet ik ook nog vullen.

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters