Google lanceert nieuwe versie Android en applicaties

Google heeft een nieuwe versie van Android uitgebracht en haar applicatieportfolio verbeterd. De Motorola Droid krijgt Android 2.0.1 OTA en Google introduceert Goggles en verbetert de Maps-applicatie en zoekmethodes.

Google logoGoogle heeft haar eigen Android-platform weer op een aantal punten verbeterd. Ten eerste is Android 2.0.1 live gegaan door deze over-the-air aan te bieden aan de Motorola Droid. De 2.1-update komt volgens de geruchten over enkele dagen. Versie 2.0.1 biedt onder andere verbeteringen voor Bluetooth, de camera en geeft tevens een betere batterijduur. De verbeteringen in versie 2.1 zijn nog onderhevig aan speculatie.

Naast de update aan het besturingssysteem heeft Google voor wat betreft haar applicaties ook niet stilgezeten. Het bedrijf heeft Goggles uitgebracht, wat het eerder besproken visual search biedt aan de Android-gebruikers. Bezitters van een telefoon met Android 1.6 of hoger kunnen Goggles uit de Market downloaden. Verder is Maps van een update voorzien. Gebruikers van de populaire applicatie kunnen nu Labs gebruiken. Labs is Google’s feature voor het gebruiken van experimentele nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld een kompas toevoegen aan Maps.

Als laatste kunnen mobiele zoekopdrachten nu voorzien worden van live updates. Deze zogenaamde live search laat bij zoekresultaten bijvoorbeeld Twitter-updates zien van mensen die over het desbetreffende zoekresultaat praten. Het is mogelijk om de zoekresultaten te filteren. Zo kan er gekozen worden om alleen updates te laten zien van Twitter, of juist alleen van de ouderwetse nieuwssites. Live search wordt ge√Įmplementeerd voor Android en de iPhone.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters