Google lanceert nieuwe versie Android en applicaties

Google heeft een nieuwe versie van Android uitgebracht en haar applicatieportfolio verbeterd. De Motorola Droid krijgt Android 2.0.1 OTA en Google introduceert Goggles en verbetert de Maps-applicatie en zoekmethodes.

Google logoGoogle heeft haar eigen Android-platform weer op een aantal punten verbeterd. Ten eerste is Android 2.0.1 live gegaan door deze over-the-air aan te bieden aan de Motorola Droid. De 2.1-update komt volgens de geruchten over enkele dagen. Versie 2.0.1 biedt onder andere verbeteringen voor Bluetooth, de camera en geeft tevens een betere batterijduur. De verbeteringen in versie 2.1 zijn nog onderhevig aan speculatie.

Naast de update aan het besturingssysteem heeft Google voor wat betreft haar applicaties ook niet stilgezeten. Het bedrijf heeft Goggles uitgebracht, wat het eerder besproken visual search biedt aan de Android-gebruikers. Bezitters van een telefoon met Android 1.6 of hoger kunnen Goggles uit de Market downloaden. Verder is Maps van een update voorzien. Gebruikers van de populaire applicatie kunnen nu Labs gebruiken. Labs is Google’s feature voor het gebruiken van experimentele nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld een kompas toevoegen aan Maps.

Als laatste kunnen mobiele zoekopdrachten nu voorzien worden van live updates. Deze zogenaamde live search laat bij zoekresultaten bijvoorbeeld Twitter-updates zien van mensen die over het desbetreffende zoekresultaat praten. Het is mogelijk om de zoekresultaten te filteren. Zo kan er gekozen worden om alleen updates te laten zien van Twitter, of juist alleen van de ouderwetse nieuwssites. Live search wordt geïmplementeerd voor Android en de iPhone.

Bron: Neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters