Google lanceert nieuwe versie Android en applicaties

Google heeft een nieuwe versie van Android uitgebracht en haar applicatieportfolio verbeterd. De Motorola Droid krijgt Android 2.0.1 OTA en Google introduceert Goggles en verbetert de Maps-applicatie en zoekmethodes.

Google logoGoogle heeft haar eigen Android-platform weer op een aantal punten verbeterd. Ten eerste is Android 2.0.1 live gegaan door deze over-the-air aan te bieden aan de Motorola Droid. De 2.1-update komt volgens de geruchten over enkele dagen. Versie 2.0.1 biedt onder andere verbeteringen voor Bluetooth, de camera en geeft tevens een betere batterijduur. De verbeteringen in versie 2.1 zijn nog onderhevig aan speculatie.

Naast de update aan het besturingssysteem heeft Google voor wat betreft haar applicaties ook niet stilgezeten. Het bedrijf heeft Goggles uitgebracht, wat het eerder besproken visual search biedt aan de Android-gebruikers. Bezitters van een telefoon met Android 1.6 of hoger kunnen Goggles uit de Market downloaden. Verder is Maps van een update voorzien. Gebruikers van de populaire applicatie kunnen nu Labs gebruiken. Labs is Google’s feature voor het gebruiken van experimentele nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld een kompas toevoegen aan Maps.

Als laatste kunnen mobiele zoekopdrachten nu voorzien worden van live updates. Deze zogenaamde live search laat bij zoekresultaten bijvoorbeeld Twitter-updates zien van mensen die over het desbetreffende zoekresultaat praten. Het is mogelijk om de zoekresultaten te filteren. Zo kan er gekozen worden om alleen updates te laten zien van Twitter, of juist alleen van de ouderwetse nieuwssites. Live search wordt geïmplementeerd voor Android en de iPhone.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters