Google en Levi’s slimme jasje komt deze herfst uit

Google en Levi’s slimme denim jacket komt deze herfst nog uit, zo bevestigde de zoekgigant afgelopen week. Het slimme jasje gaat $350 kosten.

Google projecten

Google heeft vorig jaar na het opzetten van zijn hardware-divisie flink gesneden in de speciale projecten van Google ATAP en Google X. Elk jaar onthult de zoekgigant weer nieuwe experimentele producten, voorproefjes op de toekomst. ATAP draait vooral om korte projecten, die binnen een paar jaar gebruikt kunnen gaan worden. Google X focust zich meer op de lange termijn, wetenschappelijke ontwikkelingen die nu nog niet bijzonder relevant zijn voor de doorsnee consument.

Levi

Project Ara, de modulaire smartphone van Nederlandse origine, werd vorig jaar helaas geschrapt. Een ander populair project paste wel nog binnen de hernieuwde focus van Google. Dan hebben we het over de slimme denim jacket van Levi. De zoekgigant heeft aangekondigd dat het jasje deze herfst nog uitkomt. Het innovatieve kledingstuk gaat $350 kosten.

Project Jacquard

Maar goed, wat maakt het hebbedingetje zo slim? Het intelligente kleding stuk maakt gebruik van Google’s Project Jacquard, vorig jaar onthuld tijdens Google I/O. Het is de bedoeling dat simpele en ‘domme’ voorwerpen interactief worden. Uiteindelijk moet dat er toe gaan leiden dat we minder op onze smartphones hoven te gaan kijken.

Google Levi slimme jasje

Tappen en swipen

Ja, daar kun je ook een smartwatch voor kopen, maar dan heb je het weer over een echte gadget. Google en Levi’s Commuter Trucker Jacket ziet er bovenal gewoon echt uit als een normaal kledingstuk. Dat is het echter niet. Het jasje gebruikt Bluetooth om met je smartphone te verbinden. Door met je vinger over je linkermouw te swipen of te tappen kun je bijvoorbeeld opnemen als je gebeld wordt, of je muziek even pauzeren. Of gebruik het jasje om te navigeren naar je eindbestemming.

Accuduur

De stof heeft dus door dat je ermee interacteert, wat voor allerlei mogelijkheden zorgt in combinatie met de bijbehorende app. De Commuter Trucker Jacket heeft een accuduur van twee dagen. Men voorspelde dat het slimme jasje een stuk duurder zou worden, maar Levi gaat het product dus voor $350 op de markt brengen. Het blijft veel geld, maar dan heb je ook wat. Check vooral de video’s hieronder, die demonstreren wat dit bijzondere jasje allemaal kan.

 

Bron:¬†Levi’s via SlashGear

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters