Google en Levi’s slimme jasje komt deze herfst uit

Google en Levi’s slimme denim jacket komt deze herfst nog uit, zo bevestigde de zoekgigant afgelopen week. Het slimme jasje gaat $350 kosten.

Google projecten

Google heeft vorig jaar na het opzetten van zijn hardware-divisie flink gesneden in de speciale projecten van Google ATAP en Google X. Elk jaar onthult de zoekgigant weer nieuwe experimentele producten, voorproefjes op de toekomst. ATAP draait vooral om korte projecten, die binnen een paar jaar gebruikt kunnen gaan worden. Google X focust zich meer op de lange termijn, wetenschappelijke ontwikkelingen die nu nog niet bijzonder relevant zijn voor de doorsnee consument.

Levi

Project Ara, de modulaire smartphone van Nederlandse origine, werd vorig jaar helaas geschrapt. Een ander populair project paste wel nog binnen de hernieuwde focus van Google. Dan hebben we het over de slimme denim jacket van Levi. De zoekgigant heeft aangekondigd dat het jasje deze herfst nog uitkomt. Het innovatieve kledingstuk gaat $350 kosten.

Project Jacquard

Maar goed, wat maakt het hebbedingetje zo slim? Het intelligente kleding stuk maakt gebruik van Google’s Project Jacquard, vorig jaar onthuld tijdens Google I/O. Het is de bedoeling dat simpele en ‘domme’ voorwerpen interactief worden. Uiteindelijk moet dat er toe gaan leiden dat we minder op onze smartphones hoven te gaan kijken.

Google Levi slimme jasje

Tappen en swipen

Ja, daar kun je ook een smartwatch voor kopen, maar dan heb je het weer over een echte gadget. Google en Levi’s Commuter Trucker Jacket ziet er bovenal gewoon echt uit als een normaal kledingstuk. Dat is het echter niet. Het jasje gebruikt Bluetooth om met je smartphone te verbinden. Door met je vinger over je linkermouw te swipen of te tappen kun je bijvoorbeeld opnemen als je gebeld wordt, of je muziek even pauzeren. Of gebruik het jasje om te navigeren naar je eindbestemming.

Accuduur

De stof heeft dus door dat je ermee interacteert, wat voor allerlei mogelijkheden zorgt in combinatie met de bijbehorende app. De Commuter Trucker Jacket heeft een accuduur van twee dagen. Men voorspelde dat het slimme jasje een stuk duurder zou worden, maar Levi gaat het product dus voor $350 op de markt brengen. Het blijft veel geld, maar dan heb je ook wat. Check vooral de video’s hieronder, die demonstreren wat dit bijzondere jasje allemaal kan.

 

Bron: Levi’s via SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters