‘Google onthult 9 februari LG smartwatches met Android Wear 2.0’

Goed nieuws voor smartwatch liefhebbers die het Android Wear besturingssysteem gebruiken. De laatste geruchten geven aan dat Google op 9 februari de nieuwe Android Wear 2.0 update zal uitbrengen. Daarnaast zou Google op die dag ook de eerste twee smartwatches van het bedrijf zelf aankondigen: de Watch Sport en de Watch Style. Beide toestellen zijn door LG gebouwd.

smartwatches

Wat de specificaties betreft heeft de LG Watch Sport het beter getroffen. De LG Watch Style moet het meer hebben van elegantie en ziet er meer petite uit. Beide wearables hebben  4GB aan opslagruimte en komen met een 430mAh batterij. Het verschil zit hem in het display en de RAM capaciteit. De Watch sport is voorzien van een 1.36 inch OLED display met een resolutie van 480 x 480 pixels en 768MB RAM. Bij de Watch Style zien we een kleiner 1.2 OLED scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels en 512MB RAM.

Connectiviteit

Allebei de horloges zijn voorzien van  Bluetooth en WiFI verbindingsmogelijkheden. De Watch Sport is daarnaast iets uitgebreider met 3G en LTE opties samen met GPS en NFC (Near Field Communication). Met deze uitbreiding kunnen gebruikers Android Pay tot zijn recht laten komen.

Features

De Watch Sport en Watch Style zijn natuurlijk voorzien van de nieuwe Google Assistant. Vanaf dit jaar zal deze geavanceerde digitale assistent zijn intrede maken op smartphones en andere mobiele apparaten. Daarnaast zal de Watch Sport een hartmonitor krijgen en kunnen bellen met hetzelfde nummer als de primaire smartphone van de gebruiker. Ook krijgt de Watch Sport een IP68 certificering, terwijl de Watch Style het met IP67 moet doen. Met de Watch Style moeten we dus iets voorzichtiger zijn wat water en stof betreft. Beide apparaten zouden ook nog een “kroon knop” krijgen voor meer gemakkelijke besturing.

Beschikbaarheid

Verwacht wordt dat de horloges in de Verenigde Staten op 10 februari verkocht zullen worden. In de weken daarop zouden ze ook in andere landen beschikbaar moeten zijn.

Bron: VentureBeat

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters