Google maakt Android 3.1 bekend en kondigt Ice Cream Sandwich, Android Movies en Music Beta aan

Google heeft tijdens haar I/O conferentie Android 3.1 bekend gemaakt. Het OS beschikt over een aantal updates omtrent widgets en USB-ondersteuning.

Google heeft tijdens haar eigen conferentie in Amerika Android 3.1 bekend gemaakt. Als belangrijkste nieuwe functionaliteit heeft Google ondersteuning toegevoegd voor USB hosts. Hierdoor kunnen usb schijven, camera’s, toetsenborden, muizen en gamepads worden aangesloten op tablets met Android 3.1. Ook het aanpassen van widgets is een nieuwe mogelijkheid in het OS. Daarnaast zal het OS naar Google TV gaan komen. Google zal het OS vandaag al in Amerika gaan verspreiden, maar het is nog onbekend wanneer de update naar Europa komt.

Google heeft ook bekend gemaakt dat Ice Cream Sandwich er aan zit te komen. Met Ice Cream Sandwich zal het Android OS voor zowel tablets als smartphones samen gaan komen. Hierdoor zal het Android OS geen segmentatie meer kennen tussen tablets en smartphones. Google wil het ook voor ontwikkelaars door middel van nieuwe api’s makkelijker maken om hun applicaties voor zowel tablets als smartphones klaar te stomen. Het OS zal eind Q4 van 2011 beschikbaar komen voor Android-apparaten.

Naast de Android-updates heeft Google ook Movies aangekondigd voor Android en Music by Google Beta. Met Movies kan via de Android Market films gehuurd worden voor tablets en smartphones. Zo kan 24 uur lang een film bekeken worden die gehuurd is via de market. Deze service zal voor smartphones met Android 2.2 en hoger beschikbaar komen binnen een paar weken en ook tablets met Android 3.1 zullen ervan kunnen genieten. Onduidelijk is nog of deze service ook in Europa actief wordt.

Een andere dienst is Music Beta by Google. Hiermee kan muziek opgeslagen worden in de cloud van Google, waardoor je op verschillende apparaten bij je muziek kunt en deze vervolgens streamen. Dit kan zowel op Android-apparaten als op Windows en Mac OS X. Men kan ook muziek van bijvoorbeeld iTunes in de cloud bij Google opslaan. De service biedt nog niet aan om muziek te kopen, aangezien grote labels nog geen deal hebben met Google. Deze service is nog alleen middels een uitnodiging beschikbaar en dat alleen voor Amerikaanse klanten. Men kan maximaal 20.000 nummers opslaan in de cloud bij Google.

Tot slot heeft Google ook bekend gemaakt dat het met haar hardware partners, waaronder HTC, Samsung, LG en Sony Ericsson, afspraken heeft gemaakt omtrent Android-updates. Google zal met haar partners afspraken gaan maken wanneer een toestel een update gaat krijgen na een Android-update en hoe lang men een update kan verwachten voor zijn telefoon. Nieuwe smartphones zullen volgens Google minimaal 18 maanden lang Android-updates mee gaan krijgen van de genoemde producenten.

Android Ice Cream Sandwich

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters