Google lanceert Android Wear 2.0

Google heeft vannacht de komst van Android Wear 2.0 bekendgemaakt. Tegelijkertijd zijn er twee nieuwe smartwatches gepresenteerd die als eerste het besturingssysteem krijgen: de LG Watch Style en LG Watch Sport.

LG Watch Sport‘Make the most of every minute’ is de slogan van de nieuwe versie van Android Wear. Google heeft ook bekendgemaakt welke horloges de update naar Android Wear 2.0 krijgen, zoals de Motorola Moto 360 Sport en Huawei Watch. Het ligt aan de fabrikanten wanneer de update beschikbaar gesteld zal worden op de horloges.

De twee nieuwe horloges

De eerste horloges die over de Android Wear 2.0 beschikken zijn de LG Watch Style en LG Watch Sport. Beide horloges zijn in samenwerking met Google ontworpen. De horloges zijn bedoeld voor sportieve gebruikers. Beide horloges hebben een rond scherm en een draaiknop aan de zijkant, waarmee je het horloge kan besturen. Beide horloges zullen vanaf 10 februari verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten.

De Android Wear 2.0 update

De nieuwe update heeft zijn eigen versie van de Play Store. Deze krijgt alleen apps die speciaal voor smartwatches zijn ontwikkeld, zoals de vooraf geïnstalleerde Google Fit-app waarmee je tijdens het sporten je tempo, afstand en hartslag bijhoudt. Ook worden er nu binnensporten ondersteund zoals gewichtheffen. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken.

Als het horloge een mobiele verbinding heeft, dan kan je ook bellen zonder dat de telefoon in de buurt is. De update maakt het mogelijk om op een smartwatch berichten te lezen en erop te reageren via het horloge. Dit is allemaal mogelijk met apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram.

Android Wear 2.0 beschikt ook over Google Assistent. De Google Assistent zal vragen beantwoorden en kan je aan dingen helpen herinneren. Google Assistant is op het horloge alleen in het Engels en Duits beschikbaar, maar zal in de komende maanden ook in andere talen beschikbaar worden.

De horloges zullen deze maand in de Verenigde Staten uitkomen. Voor de lancering in Nederland zijn er nog geen plannen bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters