'Google maakt einde aan Nexus-tijdperk'

Google zal geen Nexus 6 meer op de markt brengen. Maar in plaats daarvan het al bestaande beleid om Google Play-edities van superphones van Androidfabrikanten voortzetten en uitbreiden. Dit ‘Android Silver’-programma betekent dat er geen Nexus-apparaten meer zullen verschijnen. Dit meldt de bekende twitterjournalist @EVLeaks.

Google Nexus 5 koopwijzer

In twee tweets meldt hij dat de Nexus 6 er niet komt. De Nexus 5 is dus volgens @EVLeaks de laatste telefoon geweest in dit programma. Hoe het met de tablets zit, wordt niet helemaal duidelijk. In een ietwat cryptische tweede tweet meldt hij dat er een ‘zilveren randje aan de wolk’ zit. Waarmee hij overduidelijk verwijst naar het nog in ontwikkeling zijnde Android Silver-programma van Google.

Over Android Silver doen al enkele weken geruchten de ronde. Het komt erop neer dat Google Androidfabrikanten gaat ondersteunen die hun apparaten voorzien van Android zonder verdere opsmuk; geen softwareschillen en bloatware of andere toevoegingen.

'Google maakt einde aan Nexus-tijdperk'  schermafbeelding 2014 05 17 om 075352 

“Android Silver-telefoons snel van de laatste updates voorzien”

Dit lijkt erg op het beleid om Google Play-edities van bekende telefoons uit te brengen. Vorig jaar begon dat met de Samsung Galaxy S4, waar een Google Play-editie van werd uitgebracht. Die werd snel gevolgd door de HTC One, die ook van zijn HTC-softwareschil Sense werd ontdaan en als ‘pure’ Androidtelefoon in de markt werd gezet. Voordeel voor Samsung en HTC was dat er zo een verkoopkanaal bij kwam, namelijk de Google Play Store waar klanten hun toestel online direct bij Google kunnen bestellen.

De Google Play-edities worden straks vervangen door Android Silver, wat hier een uitgebreide variant van moet worden. Google zou bezig zijn met een soort handboek voor fabrikanten om Android Silver-toestellen te maken. Waarbij Google het van het grootste belang vindt dat deze toestellen heel snel van de laatste Androidupdates worden voorzien, en niet van een softwareschil die door een fabrikant is bedacht.

Volgens eerdere geruchten zou Android Silver pas ver in volgend jaar worden gelanceerd, maar de tweets van @EVLeaks lijken erop te duiden dat dit al veel eerder gaat gebeuren. Hij heeft het over februari 2015.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters