Google maakt geen winst op haar Nexus 7-tablet

Android-opperhoofd Andy Rubin heeft in een interview aangegeven dat de Nexus 7-tablet van Google zonder winst wordt verkocht. De tablet wordt voor de kostprijs aan de consument gesleten, aldus Rubin.

Rubin doet zijn uitspraak tegenover All Things D, het blog van The New York Times. De eindbaas voor wat betreft het Android OS binnen Google laat in het interview weten dat “wanneer de tablet via de Play Store verkocht wordt er geen marge overblijft”. Hiermee weet de topman te zeggen dat Google haar tablet voor de kostprijs aan de man brengt en dus geen winst maakt op haar eerste tablet die door Asus gemaakt wordt.

De Nexus 7-tablet is eigenlijk een aangepaste variant van de Asus Memo 370T-tablet die eerder dit jaar bekend was gemaakt door de fabrikant. Een topman van Asus, Jonney Shih, wist tijdens het interview te melden dat de Nexus 7 in slechts drie maanden tijd tot stand is gekomen. Volgens de Asus-topman was het hele proces een “marteling” voor de medewerkers die aan de tablet werkte. Dit zou vooral komen doordat Google erg veeleisend zou zijn. Er werkte bijna 100 man aan het project dat intern A-Team werd genoemd.

De Nexus 7-tablet zal 199 dollar gaan kosten en zal in Europa voorlopig alleen in Engeland beschikbaar zijn. De tablet werd eerder deze week door Google aangekondigd tijdens haar Google I/O conferentie.

Google Nexus 7 tablet

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters