Google maakt geen winst op haar Nexus 7-tablet

Android-opperhoofd Andy Rubin heeft in een interview aangegeven dat de Nexus 7-tablet van Google zonder winst wordt verkocht. De tablet wordt voor de kostprijs aan de consument gesleten, aldus Rubin.

Rubin doet zijn uitspraak tegenover All Things D, het blog van The New York Times. De eindbaas voor wat betreft het Android OS binnen Google laat in het interview weten dat “wanneer de tablet via de Play Store verkocht wordt er geen marge overblijft”. Hiermee weet de topman te zeggen dat Google haar tablet voor de kostprijs aan de man brengt en dus geen winst maakt op haar eerste tablet die door Asus gemaakt wordt.

De Nexus 7-tablet is eigenlijk een aangepaste variant van de Asus Memo 370T-tablet die eerder dit jaar bekend was gemaakt door de fabrikant. Een topman van Asus, Jonney Shih, wist tijdens het interview te melden dat de Nexus 7 in slechts drie maanden tijd tot stand is gekomen. Volgens de Asus-topman was het hele proces een “marteling” voor de medewerkers die aan de tablet werkte. Dit zou vooral komen doordat Google erg veeleisend zou zijn. Er werkte bijna 100 man aan het project dat intern A-Team werd genoemd.

De Nexus 7-tablet zal 199 dollar gaan kosten en zal in Europa voorlopig alleen in Engeland beschikbaar zijn. De tablet werd eerder deze week door Google aangekondigd tijdens haar Google I/O conferentie.

Google Nexus 7 tablet

 

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters